TÜİK, Uşak’ın ortalama yaşam süresini hesapladı! Kadın ve erkeğe göre değişiyor

TÜİK, Uşak’ın ortalama yaşam süresini hesapladı! Kadın ve erkeğe göre değişiyor
GİRİŞ

Yeni bir araştırma yapan TÜİK, illere göre ortalama yaşam süresini duyurdu. Uşak’ın hem kadınlar hem de erkekler için ortalama yaşam süresi ise dikkat çekti.

Birçok araştırma gerçekleştiren kurum olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) genellikle enflasyon açıklamalarıyla dikkat çekse de elbette tek işi bu olmuyor. Aynı zamanda birçok alanda araştırmalar yürüten TÜİK, Türkiye’nin bazı alanlardaki gelişimi ve değişimini istatiksel olarak ortaya koyuyor. Bu araştırmalarına bir yenisini eklemiş olan TÜİK, bu kez illere göre yaşam süresini hesapladı.

İllere göre yaşam süresini 2023 yılı için hesaplamış olan TÜİK, yeni araştırma sonuçlarını geçtiğimiz gün kamuoyu ile paylaştı. Türkiye’de ortalama yaşam süresini duyuran TÜİK, aynı zamanda illere göre yaşam süresine ilişkin de hem kadınlar için hem de erkekler için bir hesap yaptı. Kentimizi için de verileri paylaşmış olan TÜİK, Uşak’ın ortalama yaşam süresini duyurdu. Peki Uşak’ın ortalama yaşam süresi ne kadar, kaç yıl?

TÜRKİYE’NİN ORTALAMA YAŞAM SÜRESİ 78,3

Ortalama yaşam süresine ilişkin gerçekleştirmiş olduğu araştırma sonucunu paylaşmış olan TÜİK, 2023 yılı için Türkiye’nin ortalama yaşam süresini tama 78,3 olarak hesapladı. Türkiye genelindeki kadınların erkeklerden tam 5,5 yıl daha fazla yaşadığını araştırma sonucuna göre bildiren TÜİK, kadınların ortalama yaşam süresini 81,1 olarak belirlerken; erkeklerin ortalama yaşam süresini ise 75,6 yıl olarak ilan etti. TÜİK’ten Uşak’ın yaşam süresine ilişkin de açıklama geldi.

UŞAK’IN ORTALAMA YAŞAM SÜRESİ 77,1

Türkiye’nin ortalama yaşam süresini 78,3 bulmuş olan TÜİK, 2023 yılı araştırmasına göre Uşak’ın ortalama yaşam süresini 77,1 yıl olarak tespit etti. Türkiye ortalamasının gerisinde kalan Uşak’ta kadınlara ve erkeklere göre ortalama yaşam süresi de ortaya çıktı. Türkiye ortalamasında 81,1 yıl yaşam süresine sahip olan kadınlar, Uşak’ta ortalama 79,3 yaşam süresine sahipken; Türkiye ortalamasında 75,6 yıl yaşam süresine sahip olan erkekler ise, Uşak’ta ortalama 74,9 yıl yaşıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER