Tüm yüzeylerde çamaşır suyu kadar etkili doğal temizlik malzemesi

Tüm yüzeylerde çamaşır suyu kadar etkili doğal temizlik malzemesi
GİRİŞ

Temizlikte doğal ürünleri kullanmak isteyenler için birçok alternatif yöntem bulunuyor. Bu doğal tarif ise en az çamaşır suyu kadar etkili. Tüm yüzeylerde sonuç veriyor!

Günümüzde temizlik ve hijyen uygulamalarında kimyasal ürünlerin yanı sıra daha çok doğal ürünler tercih etmek isteyenler için birçok alternatif seçenek bulunuyor. Bu seçenekler arasında birçok yüzeyde etkili olan yöntemler dikkat çekiyor.

Çevre dostu ve doğal ürünler sayesinde tüm evi temizlemeye olanak tanıyan doğal yöntemler ile başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Evinizde bulunan birçok malzemeyi doğal bir temizlik ürününe dönüştürmeniz de mümkündür. Tuz ise bu malzemelerin başında geliyor.

temizlik-1.jpg

GİYİSİLERDEKİ LEKELERİ KOLAYCA ÇIKARIYOR!

Temizlikte en az çamaşır suyu kadar etkili olan doğal ürünler arasında tuz ilk sırada yer alıyor. Hemen hemen birçok alanda tuz kullanarak yapacağınız karışımlar en iyi sonuçları almanızı sağlayacaktır. Karbonat gibi hafif aşındırıcı olan tuz, yapışkan lekelere ve dökülmeleri temizlemek için en iyi seçeneklerden biri oluyor.

Giysilerdeki lekeleri çıkarmak için en etkili doğal ürünlerden olan tuz şaşırtıcı sonuçlar vermektedir. Bunun için bir limon suyuna tuz ekleyerek karıştırılır. Ardından lekeli alana uygulanır. Yıkamadan önce 30 dakika kadar bekleterek sonuçları kolayca görebilirsiniz.

temizlik-2.jpg

BANYOLARDA VE PAS LEKELERİNE KARŞI KULLANILABİLİR!

Banyoda daha parlak ve beyaz bir görünüm elde etmek ve lekelerden kurtulmak için de tuz ve karbonat karışımı kullanılabilir. Bir macun oluşturmak için tuz ve karbonatı karıştırarak banyoya uygulamanız mümkündür. Sünger ya da fırça ile iyice ovalayarak işlem yapabilirsiniz.

Pas lekelerine karşı da çözüm üreten tuz ve limon suyu karışımı, paslı alana uygulandıktan sonra birkaç saat bekletilerek sonuç vermektedir. Ardından duruladıktan sonra pas lekesi çıkarılmış olacak.

temizlik-3.jpg

GİDERLERİ TEMİZLEMEDE YARDIMCIDI!

Uzmanlar tarafından tuzun ayrıca giderleri temizleme konusunda da başarılı olduğu ifade edilmiştir. Sıcak su ve tuzu tıkalı gidere dökerek sonuç alabilirsiniz. Her ne kadar birçok alanda kullanılabilir olsa da mermer ve doğal taş yüzeyler ile yapışmaz tencerelerde kullanılması kesinlikle önerilmez.

KAYNAK: UŞAK HABER