Ünlü Klinik Psikolog Esra Ezmeci açıkladı! Mutlu evliliğin sırları

Ünlü Klinik Psikolog Esra Ezmeci açıkladı! Mutlu evliliğin sırları
GİRİŞ

Ünlü Klinik Psikolog Esra Ezmeci’den mutlu bir evliliği altın kuralları sıralandı. Evliliklerinde mutluluğu yakalamak isteyen çiftler için tavsiyelerde bulundu. İşte mutlu evliliğin sırları…

Mutlu bir toplumun temelini oluşturan evliliklerde zaman zaman problemler yaşanabiliyor. Bu problemlerin önüne geçilmesi ve çözüme kavuşturulması için uzman tavsiyeleri ise öne çıkıyor.

Evli çiftler arasında saygı ve sevginin uzun yıllar devam etmesi mutlu bir evliliğin en temel ögeleri arasında yer alıyor. Klinik Psikolog Esra Ezmeci’nin Sabah’ta yer alan yazısına göre mutlu bir evlilik için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.

MUTLU BİR EVLİLİK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Mutlu bir evlilik için çiftlerin bazı sınırlara dikkat etmesi ve birbirlerine olan saygılarını kaybetmemeleri son derece önemlidir. Bu kapsamda dikkat edilmesi gereken en önemli konular arasında tartışmalarca eşlerin birbirini aşağılamaya çalışmak, değersizleştirerek üste çıkmaya çalışmak yapılan en büyük yanlışlar arasında yer alıyor.

Diğer bir önemli unsur ise tartışma sonrasında çiftlerin birbirine surat asması, küsmesi ve inatlaşması gibi pasif agresif davranışların gerilimi iyice artırdığı ifade ediliyor. Genelleme ve etiketlemelerde de uzak durulması dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor.

Tartışmalarda sen dilini ile suçlayıcı cümlelerden uzak durmak da mutlu bir evlilikte dikkat edilmesi gereken en temel konular arasında bulunuyor. Evli olsalar bile çiftlerin bazı temel mahremiyet sınırlarına dikkat etmeleri de saygıyı artıran temel konular arasında bulunuyor.

MUTLU EVLİLİĞİN ALTIN KURALLARI!

Mutlu bir evlilik için evliliğe üçüncü kişilerin dahil edilmemesi gerektiği vurgulanıyor İki kişi arsında kurulan bir yapı olan evliliklerde ilişkiye kimsenin dahil edilmemesi önemli bir unsur olarak değerlendiriliyor.

Kadın ve erkeklerin olaylara bakış açıları da birbirinden farklıdır. Bu farklılıkları kabullenmek mutlu bir evlilik için önemli görülmüştür. Öte yandan birliye kurallar koymak ve karşı tarafın duygu ve düşüncelerine saygı göstermek de öneriliyor.

Evliliğin en önemli yapı taşlarından biri olarak ayrıca cinsel yaşam gösteriliyor. Çiftlerin cinsel hayatlarını renklendirmeleri standart bir cinsel hayattan kaçınmaları öneriliyor. Güven, saygı ve sevgi bağlarının güçlendirmek en önemli konular arasında yer alıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER