Uşak-Aydın Arası Kaç Km, Kaç Saat Sürer?

Uşak-Aydın Arası Kaç Km, Kaç Saat Sürer?
GİRİŞ

Uşak’tan Aydın’a yolculuk etmeyi düşünüyorsanız, bu yazıyı incelemeniz tavsiye edilmektedir. Bu yazıda, Uşak ile Aydın illeri arasındaki mesafeyi ve bu yolculuğun ne kadar süreceğini aktaracağız.

Aydın, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan turistik bir destinasyondur. Hem turizm hem de tarım açısından en gelişmiş şehirlerden biri olan Aydın, 672.2 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahiptir. Aydın’ın nüfusu, 2022 yılı itibarı ile 1.148.241 kişidir. Ege Bölgesi’nin en büyük üçüncü ili olan Aydın’ın, toplamda 17 ilçesi bulunmaktadır. Şehir, pek çok görülmeye değer noktaya sahiptir. Uşak’tan Aydın’a seyahat edebilir, Aydın’ın keşfedilmeye değer çeşitli noktalarını ziyarette bulunabilirsiniz.

Uşak-Aydın Arası Kaç Km?

Uşak ile Aydın illeri arasındaki karayolu uzaklığı, D/320 yolu üzerinden 216,2 kilometredir. Bu mesafeyi pek çok ulaşım seçeneğinden dilediğinizi tercih ederek kolayca aşabilir, Aydın’a ulaşım sağlayabilirsiniz.

Uşak-Aydın Arası Kaç Saat Sürer?

Uşak’tan Aydın’a yapacağınız yolculuk, tercih ettiğiniz ulaşım seçeneğine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Araba ile yolculuğu tercih ederseniz, ortalama 3 saat 6 dakikalık bir yolculuk sonucunda Aydın’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs aracılığı ile Uşak’tan Aydın’a yapacağınız yolculuk, tercih edeceğiniz firmaya bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Ancak, genel olarak 4 saat 45 dakika sürecektir.

Uşak-Aydın Arası Ulaşım Seçenekleri

Uşak ile Aydın illeri arasında çeşitli ulaşım seçenekleri bulunmaktadır. Bu ulaşım seçenekleri şu şekilde sıralanmıştır:

Araba: Dilerseniz araba kiralayarak, dilerseniz kendi aracınız ile karayolu üzerinden Uşak’tan Aydın’a seyahat edebilirsiniz. Bu ulaşım seçeneği size konfor ve özgürlük sağlayacaktır.

Otobüs: Otobüs aracılığı ile oldukça pratik bir yolculuk yapabilir, Aydın’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs, oldukça bütçe dostu bir ulaşım seçeneğidir. Ancak, ulaşım süresi diğer opsiyonlara kıyasla daha uzundur.

Tren: Uşak’tan Aydın’a tren ile geçebilmeniz de olanaklar dahilindedir.

Uşak-Aydın Arası Otobüs Firmaları

Uşak ile Aydın illeri arasında sefer düzenleyen çeşitli firmalar mevcuttur. Bu firmalardan en popüler olanları şu şekilde sıralanmıştır:

  • Anadolu Seyahat
  • Buzlu Turizm
  • Kamil Koç

Uşak-Aydın Arası Yol Tarifi

Uşak ile Aydın illeri arasındaki yol güzergahları şu şekildedir:

  • 1. Güzergah: Uşak-Ulubey-Buldan-Buharkent-Kuyucak-Nazilli-Köşk-Aydın
  • 2. Güzergah: Uşak-Denizli-Aydın

KAYNAK: UŞAK HABER