Uşak - Ayvalık arası kaç km, kaç saat sürer?

Uşak - Ayvalık arası kaç km, kaç saat sürer?
GİRİŞ

En gözde tatil beldelerinden olan Ayvalık’a Uşak’tan nasıl gidilebileceğini sizin için araştırdık. Uşak-Ayvalık arası kaç km ve nasıl gidilir?

Uşaklı vatandaşların tatil için gidebileceği bir çok seçenek arasında Ayvalık en dikkat çekici olanıdır. Bu yüzden özellikle Uşak’tan Ayvalık’a nasıl gidilir ve kaç sürer gibi sorular çokça araştırılıyor.

Bu soruların cevaplarını sizin için araştırdık. İşte Uşak’tan Ayvalık’a gitmek için kullanabileceğiniz güzergahlar.

UŞAK AYVALIK ARASI KAÇ KM?

Uşak ve Ayvalık, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan iki ilçedir. Uşak, İç Ege’de, Ayvalık ise Kuzey Ege’de bulunur. Uşak ve Ayvalık arasındaki yolculukta, hem tarihi hem de doğal güzellikleri görebilirsiniz.

Bu iki ilçe arasındaki mesafe yaklaşık 326 kilometredir. Arabayla seyahat edenler için bu yolculuk ortalama 4 saat civarında sürer. Bu mesafe otobüsle ortalama 5 saat sürmektedir. Bu sürenin için otobüsün verdiği molaların da olduğunu belirtelim.

UŞAK’TAN AYVALIĞA NASIL GİDİLİR?

Uşak’tan Ayvalık’a gitmek için en uygun güzergah şöyledir: Uşak’tan çıkarak D300/E96 karayolunu takip edin. Bu yolun devamında Turgutlu, Salihli, Alaşehir, Kula ve Bergama’ya doğru yol alın. Devamında Ayvalık’a ulaşacaksınız. 329,7 km’lik bu güzergah toplamda 3 saat 57 dakika sürecektir.

Farklı bir yoldan gitmek isteyenler İzmir Uşak Yolu/D300/E96 ve İstanbul İzmir Otoyolu/O-5 üzerinden 4 saat 26 dakikada Ayvalık’a varabilirler. Bu yol 392,3 km sürmektedir.

Uşak’tan Ayvalık’a son olarak Balıkesir Uşak Yolu üzerinden gidebilirsiniz. Toplamda 355,4 km uzunluğunda olan bu güzergah hemen hemen 4 saat 53 dakika sürmektedir.

Bunların yanında otobüsle seyahat etmek isteyenler için Uşak Ayvalık arası yolculuğun 5 saat kadar sürdüğünü ifade edelim. Uzun süre araç sürmekten sıkılanlar için güzel bir alternatif.

KAYNAK: UŞAK HABER