Uşak Belediyesi’nden 6 Şubat depremi ve Gazze hakkında dikkat çeken etkinlikler

Uşak Belediyesi’nden 6 Şubat depremi ve Gazze hakkında dikkat çeken etkinlikler
GİRİŞ

Uşak’ta kültürel etkinlikler devam ediyor. Uşak Belediyesi yeni sergilerini ve söyleşisini duyurdu. Etkinliklerin temelinde 6 Şubat depremi ve Gazze var.

Uşak Belediyesi, 6 Şubat depremi ve Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlikler arasında fotoğraf sergileri ve bir de söyleşi yer alıyor.

6 ŞUBAT DEPREMİ HAKKINDA FOTOĞRAF SERGİSİ

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremi unutmamak için bir fotoğraf sergisi açıyor. Sergide, depremin yaratmış olduğu yıkımı ve insanların yaşadığı acıyı gösteren fotoğraflar yer alacak. Sergi, 6 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 18:00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde açılacak. Sergiye ziyaret etmek isteyen herkes davetli.

“DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARINIYLA KUDÜS” KONULU SÖYLEŞİ

Uşak Belediyesi, Kudüs’ün tarihi, kültürel ve siyasi önemini anlatmak için Gazeteci ve Yazar Taha Kılınç’ı konuk ediyor. Kılınç, “Dünü, Bugünü ve Yarınıyla Kudüs” başlıklı bir söyleşi yapacak. Söyleşi, 6 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 20:30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Söyleşiye katılmak isteyenler, ücretsiz yer biletlerini Atatürk Kültür Merkezi Bilet Satış Noktası’ndan alabilirler.

KANIT FOTOĞRAF SERGİSİ

Uşak Belediyesi, Gazze’de yaşanan insanlık dramını gözler önüne sermek için Anadolu Ajansı’nın fotoğraflarından oluşan bir sergi düzenliyor. Sergide, Gazze’de İsrail saldırıları sonucu ölen, yaralanan ve evsiz kalan insanların hikayelerini anlatan fotoğraflar bulunacak. Sergi, 6 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 18:00’da Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılacak. Sergiye tüm Uşaklıların davet edildiği ifade edildi.

Uşak Belediyesi, bu etkinliklerle hem depremlerin beraberinde getirdiği acılar hem de Gazze konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor.

KAYNAK: UŞAK HABER