Uşak Belediyesi’nden 7 farklı alanda ücretsiz kurs! Başvuru için tek belge yeterli…

Uşak Belediyesi’nden 7 farklı alanda ücretsiz kurs! Başvuru için tek belge yeterli…
GİRİŞ

Uşak Belediyesi, vatandaşların kültür, sanat ve meslek edinme konularında desteklenmesi amacıyla USMEK kursları açıyor. Bu kurslardan yararlanmak için yapmanız gereken işlem çok basit.

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Fatih Mahallesi Kurs Merkezi’nde USMEK kursları düzenliyor. Resimden pastacılığa, peyzajdan mozaik yapımına kadar pek çok alanda kendinizi geliştirebileceğiniz kurslara katılmak için başvurular devam ediyor.

USMEK, Uşak Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın kısaltmasıdır. Bu alanda vatandaşları sürekli destekleyen belediye yeni bir duyuru yaparak 7 alanda kurs verileceğini belirtti. Yapılan açıklamada kurslara nasıl ve nereden başvurulacağı ile alakalı bilgiler de bulunmaktadır. Şimdi Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafın yapılan açıklamanın detaylarına bakalım.

usak-belediyesi-fatih-mahallesi-kurs.jpg

HANGİ KURSLAR VERİLİYOR?

USMEK kursları, Fatih Mahallesi Kurs Merkezi’nde veriliyor. Kurs merkezi, modern ve donanımlı bir şekilde tasarlanmıştır. Kurs merkezinde resim, dikiş, nakış, çocuk gelişimi, peyzaj, mozaik ve pastacılık gibi farklı branşlarda kurslar bulunuyor. Kurslara katılanlar hem yeni beceriler kazanıyor hem de aldıkları belgeleri iş başvurularında kullanabiliyor. Ücretsiz olan bu fırsatı kaçırmamak için acele edin.

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yeni dönem için kayıtların başladığı ifade edildi. Vatandaşlar tek bir belge ile istedikleri kurslara başvurabilecek ve kursu başarılı bir şekilde bitirdiklerinde MEB onaylı sertifika alabilecekler. Şimdi USMEK kurslarına nasıl ve nereden başvuruda bulunulacağından bahsedelim.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

USMEK kurslarına katılmak isteyenler, Atatürk Kültür Merkezi veya Fatih Mahallesi Kurs Merkezi’ne şahsen başvuru yapabilirler. Başvurular için sadece 1 adet T.C. Kimlik Numarası olan Nüfus Cüzdanı Fotokopisi getirmeleri gerekiyor.

USMEK kurslarına katılanlar, hem yeni beceriler kazanacak hem de sosyal hayata katılma imkanı bulacaklar. Kursların bitiminde başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecektir. Eğer USMEK kursları ile alakalı kafanıza takılan bir soru olursa ya da kurslar hakkında daha fazla bilgi almayı talep ederseniz Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nü 0 (276) 227 5163 numaralı telefon numarasından arayabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER