Uşak-Burdur arası kaç km, özel araç ve otobüsle Uşak-Burdur yolculuğu kaç saat sürer?

Uşak-Burdur arası kaç km, özel araç ve otobüsle Uşak-Burdur yolculuğu kaç saat sürer?
GİRİŞ

Anadolu’nun coğrafyası, binlerce yıllık tarih ve doğal güzellikler ile dolu bir mozaik gibidir. Bu yazıda, Uşak ile Burdur arasındaki mesafeyi ve bu iki şehir arasındaki yolculuğunuzu şekillendirecek opsiyonları inceleyeceğiz.

Ege’nin huzur veren coğrafyasından Akdeniz’in serin sularına doğru yapılan bu yolculuk, ziyaretçiler için unutulmaz deneyimler sunmaktadır.

Burdur, Akdeniz Bölgesi sınırları içerisinde yer alan, Antalya’ya yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan bir şehirdir. Denizden uzak olmasına rağmen, gölleri ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Şehir, 2022 yılı verilerine göre 273.799 kişilik bir nüfusa sahiptir.

Burdur, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir geçmişe sahiptir. Gölleri, antik kentleri ve termal kaynakları ile ziyaretçilerine ilginç deneyimler sunan Burdur’a seyahat planlayabilir, şehrin çeşitli noktalarını keşfetme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Uşak-Burdur Arası Kaç Km?

Uşak ile Burdur arasındaki mesafe, D595 yolu üzerinden 191,6 km, D650 yolu üzerinden ise 201,1 kilometredir. Bu iki lokasyon arasında çeşitli ulaşım seçeneklerini kullanabilir, Burdur’a ulaşım sağlayabilirsiniz.

Uşak-Burdur Arası Kaç Saat Sürer?

Uşak-Burdur arasında yapacağınız yolculuk, çeşitli ulaşım seçeneklerine bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Özel araç ile yapacağınız yolculuk, ortalama 2 saat 16 dakika sürecektir. Otobüs ile yapacağınız yolculuk ise, ortalama 2 saat 40 dakika sürecektir.

Uşak-Burdur Arası Ulaşım Seçenekleri

Uşak ile Burdur arasında çeşitli ulaşım seçenekleri mevcuttur. Bu ulaşım seçeneklerinden bazıları şu şekilde sıralanmıştır:

  • Otobüs: Uşak ile Burdur arasında otobüs tercih edebilirsiniz. Bu iki lokasyon arasında otobüs ile seyahat etmek, hem en yaygın hem de en ekonomik seçeneklerdendir. Uşak’ın otogarından hareket eden otobüsleri kullanarak Burdur’a geçebilirsiniz.
  • Araba: Kendi aracınız ile ya da araç kiralayarak Uşak ile Burdur arasındaki mesafeyi kolayca aşabilirsiniz.
  • Tren: Uşak’tan Burdur’a direkt bir tren seferi bulunmasa da, aktarmalar yaparak tren ile Burdur’a seyahat edebilirsiniz.
  • Özel Transfer: Uşak ile Burdur arasında özel transfer hizmeti bulunabilir. Bu hizmet, sizi istediğiniz noktadan alır ve hedefinize götürmektedir. Özel transfer, genellikle kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmaktadır. Ancak, diğer seçeneklere göre daha maliyetlidir.

Uşak-Burdur Arası Otobüs Firmaları

Kamil Koç ya da Anadolu Seyahat gibi popüler otobüs firmalarını kullanabilir, oldukça ekonomik ücretler karşılığında Burdur’a seyahat edebilirsiniz.

Uşak-Burdur Arası Yol Tarifi

Uşak-Burdur arası yol güzergahları şöyledir:

  • 1. Güzergah: Uşak-Denizli-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur
  • 2. Güzergah: Uşak-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur

KAYNAK: UŞAK HABER