Uşak-Fethiye arası kaç km, kaç saat sürer? Güzergah bilgileri

Uşak-Fethiye arası kaç km, kaç saat sürer? Güzergah bilgileri
GİRİŞ

Uşak-Fethiye yolu, özellikle yaz aylarında çok yoğun oluyor. Uşak’tan Fethiye’ye kaç saatte gidilir? Uşak Fethiye arası kaç km’dir?

İki şehir arasındaki zaman ve mesafe uzunluğu, şehirlerarası seyahatin en ilgi çekici yönüdür.

Bu nedenle Muğla'nın en güzel ilçelerinden biri olan Fethiye’ye Uşak’tan seyahat etmek isteyenlerin mutlaka yol haritasına bakmaları gerekiyor. Biz sizin için bu bilgileri derledik.

UŞAK FETHİYE ARASI KAÇ KM’DİR?

Fethiye, Muğla'nın turizm merkezlerinden biridir. Uşak’tan Fethiye'den seyahat etmek isteyenler için bu iki şehir arasındaki mesafenin uzunluğu en çok merak edilen sorudur. Yol haritasında, seyahat öncesi bu konuya sıkça bakılır.

Uşak ile Fethiye arası ortalama 320 km’dir. Uşak’tan Fethiye’ye iki şekilde gidebilirsiniz. Özel aracınızla ya da otobüsle.

UŞAK’TAN FETHİYE’YE NASIL GİDİLİR?

Uşak’tan Fethiye’ye D595 üzerinden, Çameli Fethiye Yolu üzerinden ve D595 ve D350 üzerinden olmak üzere 3 farklı güzergahtan gidilebilir. Şimdi bu güzergahların detaylarına bakalım.

İlk güzergahımız 317,0 km olan ve 4 saat 20 dakika süren D595 karayoludur. Bu yol üzerinden Denizli Uşak yolu takip edilerek Çameli Fethiye yolu üzerinden Fethiye’ye ulaşabilirsiniz.

Fethiye’ye bir diğer gidiş yolu ise 326,0 km ve 4 saat 37 dakika süren Çameli Fethiye Yolu’dur. Bu güzergahta Eşme ve Güney Ulubey yönünden, Acıpayam Çameli yolunu takip edebilir ve oradan Fethiye’ye gidebilirsiniz.

Son güzergahımız ise 4 saat 37 dakika sürüyor. 341,5 km süren bu yolda D595 ve D350 üzerinden Antalya Fethiye yolunu takip ederek hedefinize ulaşabilirsiniz.

Son olarak Uşak - Fethiye arasını otobüsle gitmek istiyorsanız kat edeceğiniz mesafe 381 km'dir. Seyahat süresi ise hemen hemen 5 saat 15 dakikadır.

KAYNAK: UŞAK HABER