Uşak – İzmir arası trenle kaç saat? Bilet ücreti ne kadar? Günlük Uşak-İzmir tren seferleri

Uşak – İzmir arası trenle kaç saat? Bilet ücreti ne kadar? Günlük Uşak-İzmir tren seferleri
GİRİŞ

Uşak’tan İzmir’e trenle gitmek isteyenler için merak edilen bazı önemli bilgiler var. Yolculuk ne kadar sürüyor, bilet fiyatı ne kadar? Haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz.

Uşak, Ege Bölgesi’nin önemli bir şehri. Uşak’ta tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri görmek isteyenlerin yanı sıra, iş veya eğitim için de gelenler oluyor. Uşak’tan İzmir’e gitmek isteyenler özellikle öğrenciler treni tercih edebiliyorlar.

Bu noktada Uşak’ta İzmir’e giden tren seferlerinin detayları merak ediliyor. Özellikle iki şehir arasındaki mesafenin trenle ne kadar olduğu ve bilet fiyatları merak edilen konuların en başında geliyor. Şimdi Uşak – İzmir treni ile alakalı tüm detaylara bakalım.

UŞAK – İZMİR ARASI TRENLE KAÇ SAAT?

Uşak - İzmir (Basmane) arası günde 3 tren seferi yapılıyor. Tren biletleri 165 TL’den başlıyor. Tren bileti almak için TCDD web sitesi veya çağrı merkezi kullanılabilir. Uşak - İzmir (Basmane) arası tren seferleri, Uşak İstasyonu’ndan başlıyor. Günde 3 tren seferi düzenleniyor. İlk tren saat 02:00’de, son tren ise saat 16:30’da hareket ediyor. Tren yolculuğu en hızlı 5 saat 43 dakika, en yavaş 5 saat 50 dakika sürüyor.

Saat 2.00’de yola çıkan Konya Mavi treni sabah saat 7.50’de İzmir’e varıyor. Saat 06.20’de yola çıkan Uşak-İzmir treni öğlen saat 12.13’te İzmir’e varıyor. Son olarak 16.30’da Uşak’tan yola çıkan tren akşam 22.13’te İzmir’e ulaşıyor.

UŞAK – İZMİR TREN BİLETİ KAÇ LİRA?

Tren biletleri ise standart olarak 165 TL’den başlıyor. Ancak yolcu türüne göre farklı indirim oranları uygulanıyor. Örneğin, öğrenciler %50, çocuklar %25, engelliler %20 indirimli bilet alabiliyor.

Tren bileti almak için iki seçenek var. Birincisi, TCDD web sitesini ziyaret ederek online olarak bilet satın almak. İkincisi ise, 444 82 33 numaralı çağrı merkezini arayarak bilet rezervasyonu yaptırmak. Bilet rezervasyonu yaptıranlar, yolculuktan en geç 15 dakika önce istasyondaki gişelerden biletlerini almalılar. Uşak - İzmir arası tren seferleri hakkında daha fazla bilgi almak için trenseferleri.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER