Uşak pahalı bir şehir mi? Uşak’ın yaşam koşulları hakkında bilgiler

Uşak pahalı bir şehir mi? Uşak’ın yaşam koşulları hakkında bilgiler
GİRİŞ

Tarihi güzellikleri ve nefis yemekleri ile dikkat çeken Uşak’ın yaşam koşulları merak ediliyor. Uşak’ta yaşanır mı? Uşak ucuz mu pahalı mı?

Uzun bir süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşının ardından on gün önce patlak veren İsrail-Filistin savaşı küresel çapta sıkıntılar meydana getirdi. Bu olayların ülkemize yansıması ekonomik olarak çok fazla hissediliyor. Dolar kurunun artışı ile ekonomideki tüm kalemler zamlanıyor ve geçim derdi daha büyüyor.

Bunun yanında çeşitli platformlarda yaşanan siyasi gerilimler zaten vahim olan yaşam koşullarını daha da kötüleştiriyor. Sağlık, eğitim, gıda ve teknoloji gibi temel hizmetlerdeki fahiş fiyat artışları, vatandaşların sadece maaşlarıyla geçimlerini sürdürmelerini imkânsız hale getirmiştir. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanları etkileyen bu durum, vatandaşları küçük şehirlere yöneltmiştir. Hayat koşullarının nasıl olduğu en çok merak edilen şehirlerden biri de Uşak. Uşak’ta hayat pahalı mı? İşte detaylar.

UŞAK’TA 81 İL İÇİN 45. OLDU

Uşak, 2021 yılı verilerine göre 373.183 kişilik nüfusuyla küçük ve gelişmiş bir şehir olarak, sosyal imkânları ve ekonomik avantajlarıyla tanınıyor. Kültürel açıdan gelişmiş bu şehir, her yaş grubundan insana keyifli ve kaliteli bir yaşam sunuyor.

Ekonomi dergisi Forbes, Eylül ayında Türkiye'ye ilişkin kapsamlı bir araştırma yaptı ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini belirlemek amacıyla 81 ilin her biri için bir endeks puanı hesaplayarak şehir bazlı bir çalışma gerçekleştirdi. Bu araştırmaya göre Uşak 42,79 gibi etkileyici bir endeks puanı aldı. Araştırmacılar bu puanla Uşak'ın Türkiye'nin en yaşanabilir 45. şehri olduğunu belirtiyor.

UŞAK’A GİDENLER NERELERİ GEZEBİLİR?

Uşak, nefes kesici doğal güzellikleri, zengin kültürel mirası ve tarihi hazineleriyle ziyaretçilerini cezbeden büyüleyici bir şehirdir. Bu büyüleyici destinasyon, her yıl pek çok cazibe merkezini keşfetmeye hevesli yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır.

Şehrin öne çıkan yerleri arasında büyüleyici Taşyaran Vadisi, hayranlık uyandıran Blaundos Antik Kenti ve Arkeoloji Müzesi yer alıyor. Ayrıca ziyaretçiler Akmonioa Antik Kenti, Pepuoza Antik Kenti ve Ulubey Kanyonu'nun mükemmel görüntülerine kendilerini kaptırabilirler. Dikkat çekici Clandıras Su Kemeri, Uşak Evleri ve Atatürk ve Etnografya Müzesi de şehrin zengin geçmişine bir bakış sunan görülmesi gereken yerlerdir. Doğa meraklıları için Tepedelen Çamı ve Dokur Evi gidilebilecek yerler arasındadır.

KAYNAK: UŞAK HABER