Uşak-Şaphane arası kaç km, kaç saat sürer?

Uşak-Şaphane arası kaç km, kaç saat sürer?
GİRİŞ

Uşak ve Kütahya arası en sık kullanılan güzergahlardan olan Uşak – Şaphane arası birbirine oldukça yakındır. Peki, Uşak-Şaphane arası kaç saat?

Uşak ve Kütahya arasında sık kullanılan güzergahlardan olan Uşak ve Şaphane arası yaklaşık olarak 67,3 km mesafede yer alıyor. Kütahya il merkezine 130 km mesafede yer alan Şaphane, Uşak iline çok daha yakındır. Simav yakınlarında olması nedeniyle antik dönemde Synaus şehir devleti egemenliği altında bulunduğu tahmin edilmektedir.

Köklü bir tarihe ve doğal güzelliklere sahip olan Şaphane, Gediz Şaphanesi olarak da bilinmektedir. Kentte ilk yerleşimlerin ise 1405 yılında kurulmuştur. Geçmişten günümüzde önemini koruyan bir yerde bulunan Şaphane, Uşak iliyle de yakınlığı ile sık ziyaret edilmektedir.

UŞAK – ŞAPHANE ARASI KAÇ SAAT SÜRER?

Uşak ve Kütahya Şaphane arası yaklaşık olarak 67,3 km mesafede yer alıyor. Özel araçları le Uşak’tan Şaphane’ye gitmek isteyen kişiler yaklaşık olarak 53 dakikalık bir araba yolculuğu ile varabilmektedir. Tercih edilecek güzergah ve diğer değişkenlere göre bu süre uzayabileceği gibi daha kısa sürede tamamlanabilir.

Ortalama olarak 50 – 55 dakikalık bir araba yolculuğu ile Uşak’tan kendi araçları ile yola çıkanlar kısa süre içinde Şaphane’ye ulaşabilmektedir. Kütahya’nın bir ilçesi olmasına rağmen Uşak’a yakınlığı ile dikkat çekmektedir.

UŞAK – ŞAPHANE ARASI GÜZERGAH BİLGİSİ

Uşak’ta Kütahya Şaphane’ye gitmek isteyenler Kütahya Uşak yolu istikametinden D595 karayolu üzerinden devam etmeleri gerekiyor. Tekstil OSB güzergahından Abide ve Gaipler güzergahından Şaphane’ye ulaşılabilmektedir. Otobüsle Şaphane’ye gidecek kişiler için süreler ve yol güzergahları farklılık gösterebilir. Yola çıkmadan önce güzergah bilgisini araştırmanız ve yol çalışmaları veya diğer değişkenler hakkında bilgi sahibi olmanız önerilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER