Uşak- Selendi arası kaç km, kaç saat sürüyor?

Uşak- Selendi arası kaç km, kaç saat sürüyor?
GİRİŞ

Uşak ve Manisa Selendi arası birbirine yakınlığı ile çok sık tercih edilen güzergahlar arasında yer alıyor. Peki, Uşak – Selendi arası kaç saat?

Manisa’nın bir ilçesi olan Selendi, Manisa’ya yaklaşık olarak 155 km, Uşak’a ise sadece 72 km mesafede yer alıyor. İlçe sınırları içinde Gediz Nehri’nin önemli kollarından olan Selendi Çayı geçmektedir.

Uşak’a daha yakın olmasına karşın Manisa’ya bağlı olan Selendi’ye Uşak’tan ulaşım oldukça kolaydır. Yaklaşık olarak 1 saatten kısa bir sürede bile özel araçlar ile Selendi’ye Uşak’tan ulaşılabiliyor. Ayrıca Uşak Otogarı’ndan çok sık otobüs seferi de bulunabiliyor.

UŞAK – SELENDİ ARASI KAÇ KM, NE KADAR SÜRER?

Uşak’a sadece 72 km mesafede bulunan Selendi’ye yaklaşık olarak 54 dakikada gidilebiliyor. Özel araçlar veya otobüs ile gidecekler için bu süreler kısalabileceği gibi uzayabilir. Yol durumuna, tercih edilen güzergaha ve hız sınırlamalarına göre varış süreleri değişecektir.

Uşak’a oldukça yakın bir ilçe olan Selendi, Manisa’ya bağlıdır. Tütüncülük, hayvancılık ve tarımın önemli bir geçim kaynağı olduğu Selendi, doğal ve tarihi güzellikleriyle de dikkat çekiyor.

UŞAK – SELENDİ YOL TARİFİ

Uşak ve Selendi arası mesafe yaklaşık olarak 72 km’dir. İzmir Uşak Yolu D300 / E96 karayolu üzerinden Uşak’tan Selendi’ye gidilebilir. Otobüs ve özel araçlar ile takip edilecek güzergahlar aynı olsa da varış süreleri ve güzergah değişiklikleri de olabilir.

Uşak ve Selendi arasında en sık tercih edilen güzergah ise Çınarcık ve Tekstil OSB’den Güre, Çay, Dışkaya Alicikler, Çatalbayır ve Ramazan Hoca istikametidir. Güzergah bilgisi ve yol durumu yol çalışmaları ve hava koşullarına göre de farklılık gösterebileceği için sürücüler tarafından önceden incelenmelidir.

KAYNAK: UŞAK HABER