Uşak’ın her kesimi kültüre doyacak! Söyleşi, tiyatro ve konser var!

Uşak’ın her kesimi kültüre doyacak! Söyleşi, tiyatro ve konser var!
GİRİŞ

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikler başta olmak üzere birçok etkinlik şehrimizi kültür yoluna çevirdi. Yeni etkinlikler de belli oldu.

Pek çok aktivitenin düzenlendiği şehrimizde kültürel aktivitelere imza atmayı sürdüren Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, geçtiğimiz gün bir söyleşi daha gerçekleştirdi. Bu söyleşinin ardından kültür ve sanat etkinliklerine katılmak isteyen Uşaklılar için bir tiyatro, bir de dinleti duyurusu gerçekleştirildi.

Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Uşak’ta kültür ve sanat etkinlikleri de artmaya başladı. Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün başı çektiği etkinlikleri düzenleyen kurumlar, aralık ayında gerçekleşecek olan kültürel etkinlikleri sıraladı. Uşaklılar için yakın zamanda sergilenecek tiyatroya ilişkin de ayrıntılar netleşti.

usakli-yazar-doc-dr-biray-cakmak.jpg

UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ, YAZAR SÖYLEŞİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Geçtiğimiz gün bir söyleşi düzenleyen Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Uşaklı yazar Doç. Dr. Biray Çakmak’ı ağırladı. Biray Çakmak’ın söyleşisinden görüntüleri paylaşan Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yayınladığı bu görüntülerle geceye ilişkin şunları söyledi:

“Uşak Kültür Sohbetleri Uşak Yazarlı Buluşuyor programının konuğu Doç. Dr. Biray Çakmak ‘Tarihte Uşak’ konulu söyleşisi ile Atatürk Kültür Merkezi’nde vatandaşlarımız ile bir araya geldi. Şehrimizin tarihine ışık tutan bilgiler ile salonda bulunan vatandaşlarımız bilgi dolu bir akşam yaşadı. Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sayın Etem Sevil Biray Çakmak’a teşekkürlerini ileterek günün anısına Uşak Kültür Yayınları’ndan çıkan kitabımızı hediye etti.”

usak-1001-gece-masallari.jpg

ANKARA DEVLET TİYATROSU, UŞAK’A 1001 GECE MASALLARI İLE GELİYOR

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün etkinliğinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan haber geldi. Uşak’ta oyun sergilemeye hazırlanan Devlet Tiyatrosu, “1001 Gece Masalları” adlı oyun için düğmeye bastı. 6 Aralık 2023 tarihinde saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gösterilecek olan oyun için tam biletler 45 TL, öğrenci biletleri 35 TL olarak belirlendi. Devlet Tiyatrosu, oyuna ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Dünyaca ünlü ‘1001 Gece Masalları” çok büyük bir coğrafyanın ve insanlığın ortak mirası. Şehrazat anlatır, Hükümdar Şehriyar dinler… Bu kez Şehriyar’ın gözünden takip ediyoruz masalları, onun dünyasına giriyoruz. Ama bu kez karanlık, tavizsiz ve sert.”

usak-zeki-muren-anma-gecesi.jpg

UŞAK NEVA MUSİKİ DERNEĞİ TÜRK MÜZİĞİ KOROSU, ZEKİ MÜREN’İ ANMAYA HAZIRLANIYOR

Bir etkinlik açıklaması da Uşak Neva Musiki Derneği Türk Müziği Korosu’ndan geldi. Zeki Müren’i Anma Gecesi düzenleyen Uşak Neva Musiki Derneği Türk Müziği Korosu, 10 Aralık 2023 Atatürk Kültür Merkezi saat 20.00’de dinletiyi Şef Murat Şahintürk öncülüğünde Uşaklılarla paylaşacağını bildirdi. Uşak Neva Musiki Derneği Türk Müziği Korosu, biletleri için ise Biletix’e işaret etti.

KAYNAK: UŞAK HABER