Uşak'ın mutfak hazineleri: Keşkek, Alacatene ve Muska Böreği! Yemeyen bin pişman

Uşak'ın mutfak hazineleri: Keşkek, Alacatene ve Muska Böreği! Yemeyen bin pişman
GİRİŞ

Yöresel lezzetleri ile dikkat çeken Uşak’a gittiğinize tadına bakmanız gereken üç yemeği sizin için derledik. İşte birbirinden lezzetli ve o yemekler.

Uşak'ın mutfak hazineleri: Keşkek, Alacatene ve Muska Böreği! Yemeyen bin pişman - Uşak, Anadolu'nun çeşitli ve lezzetli tatlarını yansıtan zengin bir mutfak mirasına sahiptir. Uşak'ın yerel mutfağını, nesilden nesile aktarılan geleneksel Anadolu yemekleri ve yöresel yemekler oluşturur.

Uşak'ın yemek kültürü, Anadolu'nun lezzetleri ve gelenekleri arasında keyifli bir yolculuk sunmakta ve burayı yemek meraklıları için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehir haline getirmektedir. Haberimizde Uşak’ın mükemmel lezzetlerinden Keşkek, Alacatene yemeği ve Muska böreğinin nasıl yapıldığından bahsedeceğiz. İşte tüm ayrıntılar.

KEŞKEK

Keşkek, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde yapılan bir yemek olsa da Uşak'ta ayrı bir öneme sahiptir. Enfes lezzeti ve kültürel önemiyle tanınan keşkek, düğün gibi önemli günlerde saygın konukları onurlandırmak için sıklıkla sunulan bir mutfak şaheseridir. Bu nefis yemek, dövülmüş buğday kullanılarak titizlikle hazırlanır, et veya tavuk suyunun zengin özü ile aşılanır ve bol miktarda tereyağı ile mükemmelliğe ulaşır. Yemeğin lezzetini arttırmak için bir fincan pirinçle birlikte tiftilmiş et veya tavuk ekleyebilirsiniz.

ALACATENE

Alacatene yemeği, yeşil mercimek, kavrulmuş soğan ve biber salçasının eşsiz birleşimiyle bilinen Uşak'ın nefis bir yöresel lezzetidir. Kısa bir süre kavrulduktan sonra bulgur ve su eklenerek lezzeti artırılır. Acı sevenler için pul biber eklenebilir ve su miktarı kişisel tercihe göre ayarlanabilir. Bu yemek kıvamında farklılık gösterebilir. Biraz fazla su ekleyerek daha sıvı bir kıvam elde edip kaşık kaşık yiyebilirsiniz. Ayrıca, su seviyesini düşürerek daha doyurucu bir yemek elde edebilirsiniz.

UŞAK USULÜ MUSKA BÖREĞİ

Genellikle peynirle doldurulan meşhur bir lezzet olan muska böreğine, Ege mutfağının zenginliği katılarak Uşak'a özgü bir yorum getirilmiştir. Ispanağın cezbedici aroması, muska şeklindeki hamura katılarak soğan ve bir miktar kırmızı pul biberle harmanlanmış ağız sulandırıcı bir dolgu oluşturuyor. Lezzetini daha da arttırmak için hamuru ocak üstü yerine fırında pişirebilirsiniz. Uşak usulü muska böreğini bir fincan çayın yanında ya da kaymaklı yoğurtla birlikte yiyebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER