Uşaklılar, airfryer almadan mutlaka okumalısınız! Sağlıklı mı?

Uşaklılar, airfryer almadan mutlaka okumalısınız! Sağlıklı mı?
GİRİŞ

Uşaklıların da mutfaklarını süslemeye başlamış olan airfryer kullanmanın sağlıklı olup olmadığına ilişkin uzmanlardan açıklama geldi. Uzmanlar, özellikle airfryer kullananlara seslendi.

Son zamanların popüler yemek pişirme yöntemlerinden biri olan airfryer, hızla mutfakları süslemeye devam ediyor. Yemek pişirme işini kolaylaştırdığı için tercih edilmeye başlamış olan airfryer, Uşaklıların da ilk tercihlerinden biri olmaya başladı. Airfryer kullanarak yemek yapmanın sağlıklı olup olmadığını uzmanlar anlattı.

Daha az yağ ile iyi kızarmış yemekler yapmanın en iyi yolu olarak sunulan airfryerın sağlıklı olup olmadığı bir süredir uzmanlarca tartışılıyordu. Uzmanların açıklamalarıyla ortaya çıkan airfryera ilişkin avantaj ve dezavantajlar ortaya çıktı. Uzmanlar, özellikle airfryer kullananlara seslendi. Peki airfryer ile yemek pişirmek ne kadar güvenli?

HER MUTFAKTA AIRFRYER GÖRÜNMEYE BAŞLADI

Günlük yaşamda önemli bir zamanı kaplayan mutfak işlerinin en çok zaman alanı olan yemek pişirmek, teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha kolay ve hızlı hale gelmeye başladı. Özellikle de yağ gerektiren ve kızartma usulü yapılan yemeklerin daha sağlıklı olması için teknolojiyi kullanan airfryer, sıcak hava ile genellerim hızla hazır olmasını sağlıyor.

Pişirme metodu sıcak hava olduğu için uzmanların sağlıklı bulduğu airfryer, sıcak havayı yiyeceklerin etrafında dolaştırarak pişirme işlemini gerçekleştiriyor. Ayrıca yiyeceklerin dışına bir çıtırlık sağlayan airfryer, sağlıklı bir şekilde kızartma tüketebilmeyi de mümkün kılıyor.

SADECE BİR YEMEK KAŞIĞI YAĞ YETİYOR

Airfryerın uzmanlara göre en güzel yanı ise, kızartma yapmak için bir yemek kaşığı yağın yeterli olması oluyor. Sadece bir kaşık kızartma yağı ile enfes kızartma yemekleri ortaya çıkaran airfryer, sağlıklı beslenmenin yanı sıra fit bir yaşamı da kullanıcılarına garanti ediyor.

Uzmanlara göre, airfryerin bir başka önemli yararı, kullandığı metotla zararlı bileşenlerin oluşumunu azaltması oluyor. Üstelik araştırmalar bugüne kadar airfryer kullanımından dolayı kansere yakalanan hiç kimsenin olmadığını da bize söylüyor.

KAYNAK: UŞAK HABER