Uşaklılar, geçen sene bebeklerinize en çok o isimleri koydunuz

Uşaklılar, geçen sene bebeklerinize en çok o isimleri koydunuz
GİRİŞ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden 2022 yılında en çok kullanılan kız ve erkek bebek isimlerine ilişkin veriler geldi. Uşak’ı da kapsayan bu veriler dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün her yıl paylaştığı yeni doğan kayıtlarına ilişkin 1 yıllık veriler ortaya çıktı. Yaklaşan sene sonuyla birlikte yeni yılın verileri merak uyandırırken; 2022 yılının verileri henüz yayınlandı. 2022 yılında 1 milyon 22 bin 737 bebeğin nüfus kütüğünü tescil eden Müdürlük, en çok kullanılan kız ve erkek bebek isimlerini de açıkladı.

Geçtiğimiz yıl 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüğü tescil eden İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bu bebeklerin 15 bin 836’sının ikiz, 373’ünün üçüz, 7’sinin dördüz, sadece 1’inin ise beşiz olduğunu duyurdu. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden en çok kullanılan bebek isimlerine ilişkin de veriler geldi.

2022 YILINDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN ERKEK BEBEK İSİMLERİ

Şehrimiz Uşak’ı da kapsayan bir yıllık verileri paylaşan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, geçen yıl en çok kullanılan erkek bebek ismini Alparslan olarak açıkladı. Bu isim tam 8 bin 366 bebeğe verildi. Listede yer alan diğer erkek isimleri de dikkat çekti.

Listenin zirvesine oturan Alparslan ismini, 6 bin 303 kere kullanılan Yusuf, tercih edilen 2’nci isim olurken; 5 bin 72 kere kullanılan Miraç, tercih edilen 3’üncü isim oldu. Göktuğ, Ömer Asaf, Eymen, Aras, Ömer, Mustafa ve Ali Asaf da en çok tercih edilen erkek bebek isimleri arasında yer aldı.

2022 YILINDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN KIZ BEBEK İSİMLERİ

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 2022 yılında en çok tercih edilen kız bebek ismin ise Zeynep olarak açıkladı. Geçen yıl tam 8 bin 870 kız çoğunun adı Zeynep oldu. Listede 2’nci olan Defne 6 bin 854 bebeğe verilirken; listede 3’üncü olan Asel, 6 bin 833 bebeğe isim olarak verildi.

Öte yandan 2022 yılı verilerine Azra Akel, Elif Evin, Irmak Dila, Kerem Akil, Dilara Hayat, Eylül Feza, Oğuz Umut, Tuna Mete ve Kağan Celal gibi isimler yalnızca 1 bebeğe verilen isimler olmasıyla dikkat çekti. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, aralık ayının tamamlanmasının ardından bu yılın da verilerini açıklayacak.

KAYNAK: UŞAK HABER