Uşaklılar solmuş çiçekleriniz bu yöntemlerle anında canlanacak

Uşaklılar solmuş çiçekleriniz bu yöntemlerle anında canlanacak
GİRİŞ

Solgun ve ölmeye yüz tutmuş çiçekleri kısa sürede yeniden canlandırmak için doğru çiçek bakım yöntemleri bir hayli önemlidir. Ölü çiçeklerinizi canlandıracak bu yöntemleri hemen deneyin!

Çiçek ve bitki bakımında deneyim sahibi olmak ve doğru bakım uygulamaları yapmak son derece önemlidir. Yapacağınız yanlış bir uygulama nedeniyle çiçekleriniz solgun hale gelebilir ve hatta ölebilir.

Yaşam alanlarının da günümüzde vazgeçilmez birer dekorasyon ürünü olan çiçeklerin evde bakımı sırasında bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Mevsim koşulları, çiçek türü, toprak, saksı ve çeciğin konumu çiçek bakımında en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Her zaman sağlıklı ve güçlü çiçekler için günlük bakım rutinleri de önemlidir. Çiçeğin türünü iyi bilmek ve doğru yöntemler uygulamak önemlidir.

ÇİÇEK BAKIMINDA ŞAŞIRTAN YÖNTEM!

Solmuş bir çiçeği canlandırmak için şaşırtıcı birçok farklı yöntem denemeniz mümkündür. Bu yöntemler arasında özellikle doğum kontrol hapı en ilginç yöntemlerden biri. Doğum kontrol hapı ile çiçek bakımının faydaları saymakla bitmiyor.

Çiçeklerinizi canlandırmak için doğum kontrol hapı ile bakım yapmak için ilk olarak doğum kontrol hapından bir adet alarak küçük küçük ezin. Ardından yarım litre suda pet şişe içinde karıştırın. Karışım çözündükten sonra çiçeğinizi bu su ile sulayın.

HAŞLANMIŞ YUMURTA SUYUNU SAKIN ATMAYIN!

Çiçek bakımında size büyük bir kolaylık sağlayacak bir diğer yöntem ise haşlanmış yumurta suyudur. Çoğu kişi yumurta haşladıktan sonra bu suları döküyor. Ancak bu suları dökmez ve biriktirirseniz çiçekleriniz için kullanabilirsiniz.

Yumurta suyunun yanı sıra yumurta kabuklarını da gübre olarak güvenli şekilde kullanabilirsiniz. Toprağa yumurta kabukları ve yumurta suyunu karıştırarak çiçeklerinizin çok daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER