Uşaklılar yılbaşında bu tarifi denetin, lokum gibi ve lezzetli hindi pişirmenin püf noktası

Uşaklılar yılbaşında bu tarifi denetin, lokum gibi ve lezzetli hindi pişirmenin püf noktası
GİRİŞ

Yılbaşı menüsü deyince akla ilk gelen yemek şüphesiz ki hindidir. Son derece lezzetli olan hindiyi ise pişirmeden önce bazı püf noktalarına dikkat etmek önemli.

Yılbaşının vazgeçilmez menülerinden olan hindi yemeği birçok damak zevkine hitap etmeyi başarıyor. Yeni yıla az bir süre kala dostlarına veya ailesine lezzetli yemekler pişirmek isteyen herkes için usta şefler hindi yapımının püf noktalarını açıkladı.

Yılbaşı gecesini evde gerçekleştirecek olanlar için hoş bir yılbaşı sofrası kurmak adına doğru bir hindi tarifi uygulamak önemli, Nar gibi kızarmış, çıtır çıtır ve lezzetli bir hindi hazırlamak için fırında hindi tarifini inceleyebilirsiniz.

YILBAŞI İÇİN LOKUM GİBİ HİNDİ TARİFİ

Marketten hazır satın alacağınız hindiyi yılbaşı sofranızda servis etmek için bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekecektir. Özellikle hindinin daha yumuşak ve derisinin nar gibi kızarmış olması için marine edilmesi oldukça önemlidir. Temizlenen hindiyi tamamen tuzlu suda kalacak şekilde bekleterek marine edebilirsiniz.

Hindiyi pişirmeye geçmeden önce bal, hardal, limon suyu, domates salçası, zeytinyağı ve tereyağı gibi malzemelerden elde edilecek sosu iyice ete yedirin. Pişirme işlemi için fırının ve tepsinin uygun büyüklükte olması önemlidir.

Fırında hindinin üzerinden en az 10 cm boşluk kalmalıdır. Tepsiye yerleştirilen hindinin ayaklarını mutfak ipi kullanarak birbirine bağlayın. Kanatları ise çöp şişler batırıp gövdeye yapışmasını engelleyin.

Kurumasını önlemek için fırına vermeden önce alüminyum folyoyu hindiye değmeyecek şekilde kapatın. Ancak 30 dakika sonra alüminyum folyoyu hindinin üzerinden alın.

Ortalama olarak fırın gücüne göre hindiyi 160 – 175 derecede pişirmeniz uygun olacaktır. Yaklaşık olarak 3 – 3,5 saat kadar hindi pişecektir Fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar dinlendirerek servis edin.