Uşak’ta 1 sergi 1 tiyatro oyunu! Gazze’de çocukların dramı seramik sergisinde

Uşak’ta 1 sergi 1 tiyatro oyunu! Gazze’de çocukların dramı seramik sergisinde
GİRİŞ

Uşak’ta önümüzdeki günlerde çok önemli bir sergi ve tiyatro oyunu vatandaşlarla buluşacak. Kaçıranın üzüleceği etkinliklerin tarihleri ve detayları haberimizde.

Uşak Belediyesi ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze’de yaşanan çocuk katliamlarına dikkat çekmek için bir seramik sergisi düzenliyor. Sergi, 12 Şubat 2024’te Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisinde saat 12.00’de açılacak.

"Kaç Çocuk Daha Ölecek Gazze'de ?" konulu serginin amacı Gazze’de yaşanan insanlık dramına sanat yoluyla ses vermek ve yaşananları sergileyerek farkındalık oluşturmak. Sergide, sanatçı Ali Uslu’nun Gazze’deki çocukların acılarını yansıtan eserleri yer alacak.

OYUNCU (BEN-FEUERBACH) TİYATRO OYUNU UŞAK’TA

İzmir Devlet Tiyatrosu, sahnelerden uzak kalan bir oyuncunun hikayesini anlatan “Oyuncu (Ben-Feuerbach)” adlı oyunu Uşaklı tiyatro severlerle buluşturuyor. Oyun, 13 - 14 Şubat 2024’te saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezinde sahne alacak.

Oyunun yazarı Tankred Dorst, oyuncunun sahnede yaşadığı sorunları, yalnızlığını ve ötekileştirilmesini dramatik bir dille aktarıyor. Oyuncu, seçme sınavına girdiği bir oyunda, sahnede anıları ile yüzleşiyor. Oyunculuk ve tiyatro tutkusunu kaybetmeyen oyuncu, asistanla oyunlar oynarken, önemli bir sırrını da saklıyor.

Oyunun biletleri Atatürk Kültür Merkezi Bilet Satış Noktasında satışa sunuldu. Bilet fiyatları öğrenciler için 30 TL, siviller için 45 TL olarak belirlendi. Oyunu izlemek isteyenler sınırlı sayıdaki biletler için acele etmeliler.

KAYNAK: UŞAK HABER