Uşak’ta 7 kurs merkezinde 40’tan fazla eğitim! Sanat ve meslek edindirme kurslarına yoğun ilgi…

Uşak’ta 7 kurs merkezinde 40’tan fazla eğitim! Sanat ve meslek edindirme kurslarına yoğun ilgi…
GİRİŞ

Uşak’ta Uşak Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi güçlerini birleştirdi ve 7 kurs merkezinde yüzlerce kursiyere meslek edindirme ve sanat kursu veriyor. İşte bu kursların detayları.

Uşak Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürütülen USMEK (Uşak Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları) projesi, kentte yaşayan vatandaşlara farklı alanlarda eğitim imkanı sunuyor. Proje kapsamında merkez ve ilçelerde bulunan 7 kurs merkezinde 40’tan fazla branşta eğitim veriliyor.

Uşak Belediyesinin şehirde yürüttüğü eğitim faaliyetleri aralıksız bir şekilde devam ediyor. Pek çok alanda kurs açan Belediye yedi farklı merkezde öğrencilerini ağırlıyor. Hiçbir ücret alınmadan verilen eğitimlere nasıl başvuruluyor, hangi belgeler gerekiyor ve hangi kurs merkezlerinde hangi eğitimler veriliyor? Tüm soruların cevabı haberimizin devamında.

usak-belediyesi-kurs-1.jpg

UŞAK BELEDİYESİ VATANDAŞ İÇİN ÇALIŞIYOR

Uşak Belediyesi, vatandaşların tutkularının peşinden gitmesi, kendilerini geliştirmeleri ya da alanlarında profesyonelleşmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çok sayıda projeyi hayata geçiren Uşak Belediyesi hizmetlerini hızla yaygınlaştırıyor. Uşak Belediyesi kent sakinleri için de birçok faydalı program yürütüyor. Bu çerçevede Sanat ve Meslek Eğitimi Kursu (USMEK) gönüllü kursiyerlere çeşitli kurslar sunuyor. Uşak Belediyesi, USMEK'e kayıtlı kişilere farklı kurs ve eğitimler vererek, Uşaklılara çeşitli kurs ve eğitimler sunmaya devam ediyor. bu kapsamda 7 ayrı kurs merkezi öğrencilerini bekliyor. USMEK kursları ile alakalı detaylı bilgiler ilgili kursun bağlı olduğu kurs merkezinden alınabiliyor.

usak-belediyesi-kurs-2.jpg

SINAVLARI GEÇEN MEB ONAYLI SERTİFİKA ALABİLİYOR

Proje ile hem hobi hem de meslek edindirme amaçlı kurslar düzenleniyor. Pastacılık, giyim, resim, çinicilik, seramik, fotoğrafçılık, gitar, ebru sanatı, peyzaj, işaret dili, diksiyon, İngilizce gibi çeşitli alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için kurslar açılıyor. Ayrıca zihinsel engelli bireylere yönelik el işi kursu da veriliyor.

Kurslara katılanlar, eğitmenlerden teorik ve uygulamalı olarak bilgi alıyorlar. Kurs süreleri ve saatleri branşlara göre değişiyor. Kurslar sonunda yapılan sınavlarda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor. Bu sertifikalar sayesinde kursiyerler istedikleri takdirde kendi işletmelerini kurabiliyorlar.

usak-belediyesi-kurs-3.jpg

KURSLARA NASIL BAŞVURULUYOR?

Kurslara katılmak isteyenler için başvuru şartları farklılık gösterebiliyor. Sadece T.C. kimlik numarası olan nüfus cüzdanı fotokopisiyle başvurulan kurslar olduğu gibi, vesikalık fotoğraf ve sağlık raporu gibi ek belge de bazı kurslarda talep edilebiliyor. Başvurular internet adresinden online olarak veya kurs merkezlerinden bizzat yapılabiliyor. Başvuru esnasında gerekli olan tüm belgeler hakkında bilgi verilmektedir.

Uşak’ta sanat ve meslek edindirme kurslarına katılmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuluyor. Kurslar hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili birimlere başvurabilirsiniz.

usak-belediyesi-kurs-4.jpg

USMEK KURS MERKEZLERİ VE VERİLEN KURSLAR

Atatürk Kültür Merkezi: Fotoğrafçılık, Hüsn-i Hat (Tezhip), Ebru Sanatı, Peyzaj (Bitki Yetiştiriciliği), Zihinsel Engelli El İşi (Orta-Ağır),

Karaağaç Mahalle Konağı: Gitar, Resim, Rölyef, Bağlama, Ev Tesktili

Dikilitaş Mahalle Konağı: Çinicilik Kursu, Giyim, Resim, Kalıp Çıkarma, Okuma-Yazma, Ev Tekstili, Tığ İşi Oyuncak Örme (Amugurimi), Vayu Çanta Örme (Sık İğne Örgüsü), Çocuk Gelişimi, Unlu Mamüller, İşaret Dili, Diksiyon, Pratik Dikiş Kursu, İş Hayatında Sosyal Medya, Seramik (Avanos)

At Çiftliği: Trikotaj, At Yetiştiriciliği

Bölme Kurs Merkezi: Resim, Giyim, Gassallık, Dekoratif Sanatlar, Makrome Takı Tasarım, İngilizce Kursu (İlkokul-Ortaokul), Kurs ve Etüt Programı (İlkokul-Ortaokul)

Huzurkent Kurs Merkezi: Giyim, Trikotaj, El Sanatları, Kalıp Çıkarma

Şerafettin Sağıroğlu Kurs Merkezi: Giyim, İğne Oyası, Okuma-Yazma, Makine Nakışı, Çocuk Gelişimi

usak-belediyesi-kurs-5.jpg

usak-belediyesi-kurs-6.jpg

usak-belediyesi-kurs-7.jpg

usak-belediyesi-kurs-8.jpg

usak-belediyesi-kurs-9.jpg

KAYNAK: UŞAK HABER