Uşak'ta aralık ayında üç kültürel etkinlik peş peşe gerçekleşecek

Uşak'ta aralık ayında üç kültürel etkinlik peş peşe gerçekleşecek
GİRİŞ

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden aralık ayında gerçekleşecek olan üç önemli etkinliğin duyurusu geldi. Duyuruya göre; Uşak’ın aralık ayı dolu dolu geçecek.

Aralık ayında Uşak’ta gerçekleşecek olan kültürel aktivitelere ilişkin peş peşe açıklama yapan Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, özellikle üç aktiviteye dikkat çekti. Bu ay bir anma töreni, iki tiyatro oyunu gerçekleşeceğini bildiren Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Uşak’ın bu ayki kültürel aktivitelerini Uşaklılar için duyurdu.

usak-sebi-arus.jpg

HZ. MEVLANA, UŞAK’TA YAD EDİLECEK

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün duyurduğuna göre, 17 Aralık 2023 tarihinde Bursa Türk Müziği Topluluğu, Uşak’ta. Etkinliğe ilişkin ayrıntıları veren Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, etkinliği; “Hz. Mevlâna'nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) Programında Bursa Türk Müziği Topluluğu Şeb-i Arûs Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yılı Konseri ve Bayâtî Âyini-Şerifi ve Semâ Mukâbelesi 17 Aralık 2023 Saat 20:00'da Atatürk Kültür Merkezinde sizlerle...” şeklinde duyurdu. Etkinliğin biletleri ise ücretsiz bir şekilde temin edilebilecek.

usak-asik-veysel-anma.jpg

AŞIK VEYSEL, TİYATRO SAHNESİNDE CANLANACAK

Küçük yaşta gözlerini kaybetmiş bir halk ozanı olan Aşık Veysel’in ölümünün üzerinden geçen seneler sonra, ünlü ozan yeniden Uşak’ta yad edilecek. Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği ‘Aşık Veysel’ adlı tiyatro oyunu, 21 ve 22 Aralık 2023 saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Biletler için adres veren Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ise, biletlerin Atatürk Kültür Merkezi bilet satış noktasından temin edilebileceğini duyurdu.

usak-gokyuzunde-bir-nokta.jpg

UŞAK’TA ARALIK AYI TİYATROYLA KAPANACAK

Sene sonu yaklaşırken 2023’ü kültür ve sanat aktiviteleriyle uğurlamayı planlayan Uşak’ta 29 – 30 Aralık 2023 tarihinde ‘Gökyüzünde Bir Nokta’ adlı tiyatro oyunu Uşaklılarla buluşacak. Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün duyurduğu oyun, her iki gösterim gününde saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde oynanacak. Atatürk Kültür Merkezi bilet satış noktasından temin edilebilecek oyun biletleri öğrencilere 30 TL, sivillere 40 TL’ye satılacak. Oyunu sergileyecek olan topluluk ise, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu.