Uşak’ta başlayan macera ABD’ye uzandı! Talip Keser New Jersey’de sergi açıyor

Uşak’ta başlayan macera ABD’ye uzandı! Talip Keser New Jersey’de sergi açıyor
GİRİŞ

Uşaklı ressam Talip Keser, ikinci kişisel sergisini 1 Mart’ta ABD’de gerçekleştirecek. Keser, soyut resim sanatının önde gelen temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Soyut resmin başarılı ismi Uşaklı ressam Talip Keser, eserlerinde bilinçaltının derinliklerine iniyor. Mekan, renk ve zaman kısıtlaması olmadan, zihninin yarattığı görüntüleri tuvale aktarıyor.

Keser, resim yaparken, bilinçaltından gelen düşünceleri paylaştığını, izleyicinin de bunu kendi perspektifinden algılamasını istediğini ve eserlerinin her bakanın gözünde farklı bir anlam kazanmasını, hep canlı kalmasını istediğini ifade ediyor.

talip-keser-sergi1.jpg

BİR ÖĞRETMENİN DESTEĞİYLE…

Keser, resme ilkokul öğretmeninin teşviki ile başladı. 8 yaşından beri resim yapan sanatçı, 25 yıldır bu alanda çalışıyor. Keser, Uşak’ın Kızılcasöğüt kasabasındaki evinin çatı katında kurmuş olduğu atölyesinde üretimini sürdürüyor. Sanatçı, 1 Mart’ta ABD New Jersey GB Art Gallery’deki sergisinde 14 eserini sergileyecek.

Keser, Resme başlamasında ve devam ettirmesinde öğretmenimin rolünün büyük olduğunu ifade ediyor ve İlkokulda öğretmeninin babasına ‘Talip resim okumazsa hakkımı helal etmem’ dediğini belirtiyor.

Çocukken iyi bir öğretmene denk gelmenin büyük şans olduğunu ve kendisinin bu şansı yakaladığını vurgulayan Keser, ailesinin de desteği ile bugünlere geldiğini, eserlerini dünyaya tanıtmak ve soyut sanatın sesi olmak istediğini, zor bir dönemden geçilen şu günlerde, sanatın ortak dili ile sorunlara çözüm bulmaya ihtiyaç olduğunu ifade ediyor.

talip-keser-sergi2.jpg

ULUSLARARASI SERGİ VE FUARLARDA YER ALDI

Keser, 1990 yılında Uşak’ta doğdu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü’nü bitirdi. 2018’de İstanbul’da Nişart Galeri’de ilk kişisel sergisini açtı. Keser, Paris’teki Art Shopping Corrousel de Louvre, Miami’deki Art Basel gibi dünyaca ünlü sanat etkinliklerine katıldı. Keser, Türkiye’de ve dünyada pek çok karma sergide de yer aldı.

KAYNAK: UŞAK HABER