Uşak'ta erkek ve kız bebeklere en çok verilen isimler belli oldu

Uşak'ta erkek ve kız bebeklere en çok verilen isimler belli oldu
GİRİŞ

TÜİK tarafından açıklanan bilgiler ile hem ülke genelinde hem de Uşak’ta 2023 yılında erkek ve kız bebeklere en çok verilen isimler belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verileri, 2023 yılında Uşak'ta doğan kız ve erkek bebeklere en çok verilen isimleri de ortaya koydu.

Ülke genelinde olduğu gibi Uşak'ta da bazı isimler öne çıkarken, bazı isimler ise az tercih edildi. Uşaklıların en çok tercih ettiği kız ve erkek bebek isimleri şu şekilde:

TÜRKİYE’DE VE UŞAK’TA POPÜLER KIZ İSİMLERİ

TÜİK’in derlediği verilere göre, Türkiye genelinde 2023 yılında doğan kız bebeklere en çok ‘Asel’ ismi verildi. Ancak Uşak iline özgü bir durum olarak, ‘Gökçe’ ismi, 28 kız bebeğe verilerek en popüler isimlerde zirveye oturdu. ‘Asel’ ismi ise 27 kız bebeğe verildi ve listede ikinci sırada yer aldı. Diğer popüler kız isimleri arasında ‘Defne’, ‘Alya’, ‘Ada’, ‘Asya’, ‘Zeynep’, ‘Elisa’, ‘Kumsal’, ‘Lina’ ve ‘Zümra’ gibi isimler ilk onda kendine yer buldu.

UŞAK’TA ERKEK BEBEKLERE VERİLEN İSİMLER

Erkek bebeklerde ise Türkiye genelinde en popüler isim ‘Alpaslan’ olurken, Uşak’ta da bu trend devam etti ve 30 erkek bebeğe bu isim verildi. 'Alpaslan’ı, ‘Göktuğ’, ‘Kerem’, ‘Atlas’, ‘Mustafa’, ‘Eymen’, ‘Metehan’, ‘Aras’, ‘Miraç’, ‘Alperen’, ‘Ali’, ‘Yiğit’ ve ‘Ömer Asaf’ isimleri takip ediyor. Uşak’ta daha az tercih edilen erkek bebek isimleri arasında ise ‘İsmail’, ‘Ömer Ali’, ‘Çınar Efe’, ‘Çağan’, ‘Yaşar’, ‘Uraz’, ‘Tuna’ ve ‘Ramazan Efe’ yer aldı.

TÜİK’in açıkladığı bu veriler, Uşak’ta yeni doğan bebeklere verilen isimlerin, geleneksel ve modern isimlerin bir karışımını yansıttığını gösteriyor. Ayrıca, Uşak’ın kendi içinde bir isim trendi oluşturduğu ve Türkiye genelindeki popüler isimlerden farklılaştığı da dikkat çekiyor. TÜİK’in bu verileri, toplumun kültürel eğilimlerini ve isimlendirme alışkanlıklarını anlamak açısından önemli bir kaynak teşkil ediyor. Bu verilen tüm detaylarına Türkiye İstatistik Kurumu Nüfus İstatistikleri Portalından hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER