Uşak’ta hafta sonu ne yapılır? 2 konser, 5 film önerisi

Uşak’ta hafta sonu ne yapılır? 2 konser, 5 film önerisi
GİRİŞ

Uşak’ta 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde sinema ve kültür severler için birçok seçenek bulunuyor. İşte hafta sonu için yapılabilecek etkinliklerden bazıları.

Uşak’ta bu hafta sonu yapacak bir şey bulamayan ya da kafası karışanlar için etkinlik önerilerimizi haberimizde sizlere sunuyoruz.

Hafta sonu Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen iki güzel etkinliğin yanı sıra, vizyonda da çok güzel filmler sizi bekliyor. Listemizde 100. Yıl coşkusunu yaşatmaya devam edecek iki filmin yanında, çocuklar için ve komedi severler için de film önerilerimiz olacak. İşte detaylar.

UŞAKTA ANMA GECESİ VE KONSER

Uşak Belediyesi Kültür Merkezi’nde 4 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de Büyük Şair Necip Fazıl Kısakürek’i anma gecesi gerçekleştirilecek. Gecede Yücel Arzen ve Orkestrası sahne alacak ve Necip Fazıl’ın şiirleriyle hayat öyküsü anlatılacak. Biletler Atatürk Kültür Merkezi Bilet Satış noktasından ücretsiz bir şekilde alınabilir.

5 Kasım Pazar günü ise yine Uşak Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de “Köklerimizden Günümüze” adlı Bateri ve Koro Konseri izleyicilerle buluşacak. Uğur Sertan Akarca ve Murat Şahintürk’ün yöneteceği konserde, Türk müziğinin seçkin eserleri seslendirilecek. Konser ve etkinlikler ücretsizdir.

HAFTA SONU İÇİN FİLM ÖNERİLERİ

29 Ekim’de 100. Yılının kutladığımız Cumhuriyetimizin coşkusunu diri tutmak isteyenler için Atatürk ve Son Akşam Yemeği filmlerini önerebilir. Atatürk 1881 - 1919 (1. Film): Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı film, Atatürk’ün milli mücadele öncesi yaşadığı olayları anlatıyor. Film, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümüne özel olarak hazırlandı. Son Akşam Yemeği: 28 Ekim 1923’te Çankaya Köşkü’nde, cumhuriyetin ilan edileceği akşam verilen yemeğin hikayesini anlatan film, köşkün yaşlı yamağı Ahir’in gözünden olayları aktarıyor.

Komedi hayranları Hasan Can Kaya'nın Çok Aşk'ına bayılacak. Coşkun ve kardeşi İrfan, korsan film satarak geçimlerini sağlamaktadır. Coşkun film çekmek ve tanınmış bir komedyen olmak istemektedir. Coşkun bir gün korsan film taşırken gerçek aşkı Ayla ile tanışır. Coşkun, filmlere olan aşkının peşinden giderek Ayla'nın kalbini kazanmaya çalıştığı bir maceraya atılır.

Ünlü Testere serisinin onuncu bölümünde başrol oyuncusu geri dönüş yapıyor. Kendine özgü tarzıyla Jigsaw, ünlü korku serisi Testere X'in son bölümünde, serinin birinci ve ikinci bölümleri arasındaki olayları ele alarak intikam peşinde koşuyor.

Çocukları da listede unutmadık. İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi ailecek izlenebilecek eğlenceli bir film. Ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte Doğu Ekspresi ile Kars’a gitmek için yola çıkan İbi’nin, treni Bilinmez Diyar’a ışınlayan kötü bir masal kahramanına karşı arkadaşlarıyla birlikte verdiği mücadeleyi konu ediyor.

KAYNAK: UŞAK HABER