Uşak’ta sanat rüzgarları: Mart etkinliklerini kaçıran çok üzülecek

Uşak’ta sanat rüzgarları: Mart etkinliklerini kaçıran çok üzülecek
GİRİŞ

Kültür ve sanatın kalbinin attığı bir şehir olarak Uşak, mart ayında da bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak düzenlenen Piyanist Büşra Kayıkçı’nın piyano resitali, 9 Mart’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Sanatseverler, bu özel gecede Kayıkçı’nın parmaklarından dökülen nağmelerle müzik dolu bir akşam geçirecekler.

Etkinlikler bununla sınırlı değil. Mart ayında iki de güzel oyun sizi bekliyor. O oyunların detayları ise şöyle:

GÖKYÜZÜNDE BİR NOKTA OYUNU

Tiyatro severler için de Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 15-16 Mart’ta ‘Gökyüzünde Bir Nokta’ adlı oyunu sahneleyecek. Cumhuriyet tarihinin bilinmeyen kadın kahramanlarını anlatan bu biyografik dram, izleyicileri vatan sevgisi ve bilime olan tutkuyla dolu bir yolculuğa çıkaracak. Oyun, ölüm, zaman, kozmos, aşk ve umut gibi kavramları yeniden sorgulatma vaadiyle dikkat çekiyor. Oyun Atatürk Kültür Merkezinde saat 21.00’de başlayacak. Sivil biletler 50 TL, öğrenci biletleri ise 30 TL’den satışa sunulmuş durumda.

ESKİ DÜNYA EFSANESİ OYUNU

Bir diğer dikkat çekici tiyatro oyunu ise ‘Eski Dünya Efsanesi’. Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından 19-20 Mart’ta sergilenecek olan bu oyun, insanların ve doğanın özgür olduğu eski dünyaları konu alıyor. İnsanlığın ve dünyanın geleceği için tehlikeli bir yolculuğa çıkan bir çocuğun hikayesini anlatan bu eser, umudun ve direncin simgesi olarak sahnelenecek. Oyun saat 20.30’da başlayacak. Sivil biletler 45 lira, öğrenci biletleri 30 liradan satılıyor.

Bu etkinlikler, Uşaklıların kültür ve sanatla iç içe geçmiş bir Mart ayı geçirmelerini sağlayacak. Biletler Atatürk Kültür Merkezi Bilet Satış Noktası ve www.biletinial.com üzerinden temin edilebilir. Uşak’ta sanatın ve kültürün ışığında bir Mart ayı geçirmek isteyen herkesi bu etkinliklere katılmaya davet ediyoruz.

KAYNAK: UŞAK HABER