Uşak’taki Kamp Alanları Hakkında Bilgiler

Uşak’taki Kamp Alanları Hakkında Bilgiler
GİRİŞ

Uşak; doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve temiz havası ile kamp yapmayı düşünenler için ideal bir rotadır. Bu güzel şehir, eşsiz kamp alanlarına ev sahipliği yaparak, doğaseverler için unutulmaz deneyimler sunmaktadır.

Uşak kamp alanları, gölleri, ormanları ve tarihi mekanları ile kampçıların tüm beklentilerini karşılamaktadır. Bu yazıda, Uşak’ın en popüler kamp alanlarını ve doğa tutkunlarının bu bölgelerde neler bulabileceğinizi inceleyeceğiz.

Banaz Göleti Kamp Alanı

Bu alan, şehir merkezine yaklaşık olarak 45 km mesafede yer almaktadır. Yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan bu alana özel araç ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Banaz Göleti, doğaseverler için sessiz ve huzurlu bir ortam sunmaktadır. Kamp için çadır kurulabilecek düzlükleri bulunmaktadır. Ayrıca, kampçılar temiz su kaynakları da mevcuttur.

Burada yapabileceğiniz aktiviteler şunlardır:

  • Doğa yürüyüşleri
  • Kuş gözlemciliği
  • Piknik
  • Balık tutma
  • Kamp ateşi yakma

Burada elektrik, duş ya da tuvalet gibi olanaklar mevcut değildir. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce yerel marketlerden ya da şehir merkezinden temin edebilirsiniz.

usaktaki-kamp-alanlari-2.jpg

Evren Dede Kamp Alanı

Banaz ilçe merkezine 2 km, Uşak şehir merkezine ise 45 km mesafede yer alan bu kamp alanına ulaşım özel araç ile oldukça kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. Ormanlık alan içerisinde muhteşem bir doğada yer alan bu lokasyon, kampçılar için güzel alternatifler sunmaktadır.

Bu kamp alanında; yüzme havuzları, bekçi kulübesi, piknik için alanlar bulunmaktadır. Doğası ve havası ile sizi ferahlatacak olan bu alanı tercih edebilir, burada keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bu kamp alanında tuvalet ve temiz su kaynakları mevcuttur. Elektrik ve duş imkanı ise mevcut değildir. Buraya gelmeden önce gıda ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı temin etmeniz önerilmektedir.

usaktaki-kamp-alanlari-3.jpg

Çamsu Yaylası Kamp Alanı

Uşak şehir merkezine 40 kilometrelik bir mesafede yer alan bu kamp alanına özel araç ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu yaylada kampçılık ve günübirlik piknikler yapılabilmektedir.

Huzurlu bir atmosfere sahip olan yayla, kış aylarında da tercih edilen bir lokasyondur. Bu lokasyon, Mayıs ayına dek soğuk ve karlıdır.

Yayla, doğaseverlerin kafa dinlemek için tercih ettiği bir noktadır. Temiz havası ile yıl boyunca ziyaret edilebilecek bir kamp alanıdır.

Bu kamp alanında; temiz su kaynakları, yürüyüş parkurları, çadır kamp alanları, tuvalet, duş ve elektrik imkanı mevcut değildir. Yiyeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı

Uşak-İzmir karayolu üzerinde yer alan bu kamp alanı, şehir merkezine 45 kilometrelik mesafede yer almaktadır. Buraya özel araç ile ulaşım sağlanabilmektedir. Doğa harikası olan bu lokasyonda arkeolojik eserler ve kültürel değerler bulunmaktadır. Lokasyon, keşif için birçok fırsat sunmaktadır.

Burada kampçıların ihtiyacını karşılamak üzere birçok tesis bulunmaktadır. Buradaki şu ihtiyaçlarınızı tesislerden karşılayabilirsiniz:

  • Tuvalet
  • Gıda
  • İçme suyu
  • Piknik alanı
  • Otopark alanı
  • Büfe

usaktaki-kamp-alanlari-5.jpg

Ulubey Kanyonları Tabiat Parkı Kamp Alanı

Uşak şehir merkezine 35 kilometre mesafede bulunan bu kamp alanına giriş ücreti, kişi başı 3 TL’dir. Buraya özel araç ya da otobüs ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Uşak’ın en önemli turistik noktalarından ve doğal güzelliklerinden biri olan bu kanyonlarda hem çadır kampı hem karavan kampı yapabilirsiniz. Burada cam seyir teras da bulunmaktadır.

Kanyonda kampçıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tesisler mevcut değildir. Gıda, tuvalet, duş, elektrik gibi ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gelmeniz önerilmektedir.

Büyükoturak Barajı Kamp Alanı

Uşak-Afyon karayolunun 50. kilometresinde yer alan bu baraj, şehir merkezine 50 km mesafededir. Buraya özel araçla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Baraj ve çevresi, doğal güzelliği ile dikkat çekmektedir. Masmavi baraj gölü ve yeşil doğa, ziyaretçilere huzurlu bir atmosfer sunmaktadır. Bu baraj, Murat Dağı’na yakın bir noktadadır. Etrafı ormanlık alanlar ile çevrilidir. Bu nedenle dikkat çekici bir noktadır.

Burada kampçılar çeşitli ihtiyaçlarını köy merkezinden karşılayabilmektedir. Kamp alanı ücretsizdir.

usaktaki-kamp-alanlari-1.jpg

Karaağaç Göleti Kamp Alanı

Uşak şehir merkezine yaklaşık 9 kilometrelik mesafede yer alan bu alana hem toplu taşıma hem de özel araçla ulaşım sağlayabilirsiniz. Çadır ve karavan kampı için oldukça ideal bir nokta olan bu kamp alanı, sessiz ortamı ile ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sağlamaktadır.

Kamp alanına yakın noktalardan şu ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

  • Tuvalet
  • Elektrik
  • Bakkal
  • Fırın
  • Market
  • Manav
  • Mescit

KAYNAK: UŞAK HABER