Uşak’tan Kula Peri Bacaları’na gitmek isteyenler, dikkat! Bu güzergah çok hızlı

Uşak’tan Kula Peri Bacaları’na gitmek isteyenler, dikkat! Bu güzergah çok hızlı
GİRİŞ

Ege Bölgesi’nin eşsiz güzelliklerinden biri olan Kula Peri Bacaları, şehrimiz Uşak’a oldukça yakın bir mesafede konumlanmış bulunuyor. Üstelik rota da son derece kolay.

Ege Bölgesi’nde yer alan birçok doğal güzellik, Uşaklıların gezi rotalarını oluşturmasını kolaylaştırıyor. Bu güzelliklerden biri olan Kula Peri Bacaları da Uşak’a oldukça yakın konumlanmış doğal güzellikler arasında yer alıyor. Şehrimizden kolaylıkla gidilebilen Kula Peri Bacaları, özellikle de özel araçla hemen ulaşılabilen rotalardan biri oluyor.

Kula ve çevresinde bulunan volkanik özellikli jeolojik bir yapı olarak tarif edilebilecek olan Kula Peri Bacaları, Burgaz mevkiinde Gediz Nehri’nin üst kısmında yer alıyor. Doğal hareketlerle ulaşmış olan bu bölgeye, Uşak’tan da gidilebiliyor. Peki Uşak’tan Kula Peri Bacaları ne kadar sürer, Kula Peri Bacaları’nda ne var?

KULA PERİ BACALARI, UŞAK’A YAKIN BİR MESAFEDE YER ALIYOR

Isı değişiklikleri, yağmur, rüzgar ve erozyon etkisiyle oluşan Kula Peri Bacaları, görenleri adeta büyülüyor. Gediz Vadisi içinde bulunan Kula Peri Bacaları, pastel tonlardaki görünümüyle Uşak’a sadece 76 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. Kula Peri Bacaları’na gitmek için harcamak gereken süre de mesafeye göre hesaplanabilir.

Özel araçla kolaylıkla ulaşılabilecek olan Kula Peri Bacaları’na Uşak’tan sadece 57 dakikalık bir araç yolculuğuyla ulaşılabiliyor. Kula ile Ankara yolu üzerinde bulunan Kula Peri Bacaları’na Gediz Köprüsü’nü geçtikten sonraki 100’üncü metrede kıvrılan patika yolla ulaşım sağlanabiliyor.

KULA PERİ BACALARI, İNSANLIK TARİHİNİN İLK KALINTILARINI İÇERİYOR

Gediz ilçesine uzaklığı 18 kilometre olan Kula Peri Bacaları, günümüzden yaklaşık olarak 1.240 ile 1.170 milyon yılları arasındaki döneme kadar uzayan bir tarihe sahip. Bu dönemde bölgede yaşamış olan ve Homo Eractus olarak bilinen insanlar tarafından bulunan bir taş alete kadar dayanan hikayesiyle dikkat çeken Kula Peri Bacaları, insanlık tarihinin ne kadar geçmişe dayandığını göstermesi açısından da arkeologlar tarafından çok önemli görülüyor.

KAYNAK: UŞAK HABER