Uşak'tan Salda gölüne nasıl gidilir? Uşak-Salda gölü arası kaç km, kaç saat sürer?

Uşak'tan Salda gölüne nasıl gidilir? Uşak-Salda gölü arası kaç km, kaç saat sürer?
GİRİŞ

Son yıllarda Uşak’tan Salda’ya gidip Maldivlere benzeyen bu doğal güzelliği ziyaret etmek isteyenlerin sayısı artıyor. Peki Salda’ya Uşak’tan nasıl gidilir?

Maksimum 184 metre derinliği ile Türkiye'nin en derin göllerinden biri olan Salda Gölü, nefes kesici manzarası ve doğal güzelliği ile ünlüdür. Doğal güzelliği nedeniyle Salda Gölü, Türkiye'nin en ünlü doğa harikalarından biri haline gelmiştir.

Uşak’tan da çok sayıda vatandaş Salda’yı ziyaret ediyor ya da Salda’yı ziyaret planına ekliyor. Peki Salda’ya özel araçla nasıl gidilir?

UŞAK’LA SALDA ARASI KAÇ KM?

Uşak ile Salda arası ortalama 175 km’dir. Özel aracınızla Salda’ya gidebileceğiniz 3 ideal güzergah vardır.

Bunun yanında Burdur'un Yeşilova ilçesinde olan Salda Gölü’ne o yöne giden otobüslerle de ulaşabilirsiniz. Otobüsle mesafe ortalama 3 saattir.

ÖZEL ARAÇLA UŞAK’TAN SALDA’YA NASIL GİDİLİR?

D595 üzerinden: 171,1 km süren bu yol ile ortalama 2 saat 37 dakika sonra Salda’ya varabilirsiniz. Bu güzergahta Denizli Uşak Yolu/D595 yönünde dümdüz ilerleyip Baklan Yolu yönünde sola dönmelisiniz. Daha sonra Denizli Afyon Yolu/D320 yönünde sağa dönüp yola devam ettiğinizde Salda’ya ulaşacaksınız.

Denizli Afyon Yolu/D320 üzerinden: 179,0 km süren bu yol ile ortalama 2 sa. 48 dakika sonra Salda’ya ulaşabilirsiniz. Bu güzergahta Bekilli Karahallı Yolu yönünde sağa dönüp yola devam edin ve Denizli Uşak Yolu/D595 yönünde hafif sağa dönün. Denizli Çardak Havaalanı yönünde sağa dönüp yola devam edince hedefinize varacaksınız.

Karahallı Ulubey Yolu üzerinden: 184,7 km süren bu yol ile ortalama 2 sa. 49 dakika sonra Salda’ya varabilirsiniz. Karahallı Ulubey Yolu yönünde devam edin. Sonra Süller yoluna dönün. Denizli Cd. yönünde sola dönün ve Çal Yolu yönünde devam edin. Denizli Afyon Yolu/D320 üzerinden Denizli Çardak Havaalanı yönünde sağa dönün. Sonra Salda’ya ulaşın.

KAYNAK: UŞAK HABER