Uşak’tan Simav Eynal Kaplıcaları’na nasıl gidilir? Kaç saatte ulaşılır?

Uşak’tan Simav Eynal Kaplıcaları’na nasıl gidilir? Kaç saatte ulaşılır?
GİRİŞ

Simav Eynal Kaplıcaları doğal bir şifa kaynağıdır. Haberimizde Uşak’tan Simav Eynal Kaplıcaları’na gitmek isteyenler için, haberimizde güzergah yol bilgileri, mesafe, süre ve kaplıca ile alakalı bilgiler vereceğiz.

Kütahya’nın Simav ilçesinde bulunan Eynal Kapcıları hem doğal hem de şifa kaynağıdır. Uşak’a yakın olan bu kaplıcalar çok sayıda misafiri ağırlamaktadır.

Çok sayıda Uşaklı, Uşak’tan Simav Eynal Kaplıcalarına nasıl gidileceğini merak ediyor. Haberimizde hem güzergah bilgilerini hem de kaplıcanın özelliklerini derledik.

UŞAK’TAN SİMAV EYNAL KAPLICALARI ARASI KAÇ KM VE NE KADAR SÜRER?

Uşak’tan Simav Eynal Kaplıcaları’na gitmek için, D595 karayolunu takip ederek Simav ilçesine ulaşabilirsiniz. Simav ilçe merkezinden Eynal Kaplıcaları’na giden dolmuşlara binebilirsiniz ya da taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Uşak’tan Simav Eynal Kaplıcaları arası mesafe yaklaşık 92 kilometredir. Araba ile gitmek için ortalama 1 saat 18 dakika süre gerekmektedir.

SİMAV EYNAL KAPLICALARI’NIN ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI NELERDİR?

Gölcük Dağı'nın eteklerinde yer alan Simav Eynal Kaplıcaları, Kütahya'nın Simav ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktadır. Eynal Kaplıcası'nın termal suyunun sağlık açısından pek çok faydaları vardır. Bu faydalar şunlardır:

Kaslardaki ağrıları en aza indirir. Özellikle egzersiz sonrası kaslarda oluşan iltihap ve ağrının azaltılmasında faydalıdır. Kaplıcanın doğal sıcaklığı kas ve eklemlerin rahatlamasına yardımcı olur.

Kan dolaşım hızını artırır. Sodyum bikarbonat ve kalsiyum vücudun hidrostatik basıncını yükseltir. Doğru süre ve tekrar sayısı ile yapıldığında kanın oksijen içeriğini ve dolaşım hızını artırır.

Cilt rahatsızlıklarını tedavi eder. Pürüzlü, kuru ciltler Eynal kaplıcasındaki silisyum ve potasyum ile yumuşatılır.

Böbrek hastalıklarının tedavisinde uygulanır. Kum ve böbrek taşları termal su ile etkili bir şekilde tedavi edilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER