Uşak’tan Simav Naşa Kaplıcaları’na gidecekler dikkat! En hızlı rota belli oldu

Uşak’tan Simav Naşa Kaplıcaları’na gidecekler dikkat! En hızlı rota belli oldu
GİRİŞ

Simav Naşa Kaplıcaları, Uşaklıların tatil rotalarında önceliği haline gelmeye başladı. Birçok Uşaklı, şimdilerde Simav Naşa Kaplıcaları’na nasıl gidebileceğini merak ediyor.

Ege Bölgesi’nin en güzel ve görülmeye değer yerlerinden biri olan Simav Naşa Kaplıcaları, şehrimiz Uşak’a da çok uzak değil. Bu nedenle birçok Uşaklının tatil rotaları arasında bulunan Simav Naşa Kaplıcaları, son zamanlarda daha da popüler olmaya başladı. Üstelik Simav Naşa Kaplıcaları’na ulaşım da son derece kolaylaştı.

Şifalı sularıyla özelikle romatizmal ağrılara sahip olan Uşaklılara şifa sunan Simav Naşa Kaplıcaları, şehrimize uzak olmadığı için kolayca ulaşılabilen tesisler arasında yer alıyor. Özel araçla gidilebilen Simav Naşa Kaplıcaları’na otobüsle de ulaşım sağlanabiliyor. Üstelik Simav Naşa Kaplıcaları’nın birçok özelliği bulunuyor.

Uşak’tan kolay bir şekilde ulaşılabilen Simav Naşa Kaplıcaları’nın mesafesi de çok uzun bir yolculuk gerektirmiyor. Peki Uşak’tan Simav Naşa Kaplıcaları ne kadar sürer, güzergah nasıl, kaç km? Simav Naşa Kaplıcaları’nda neler var?

SİMAV NAŞA KAPLICALARI’NDA SICAK SU VE KAPLICA SUYU VAR

Ege Bölgesi illerinden biri olan Kütahya’nın güneybatısında yer alan Simav ilçesinde bulunan Simav Naşa Kaplıcaları, ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta konumlanmış bulunuyor. Sıcak su kaynağında 163 dereceye kadar sıcaklığa ulaşmış suya sahip olan Simav Naşa Kaplıcaları, kaplıca suyunda ise 70 ila 80 derece arasında su sunuyor.

Uşaklıların tatil rotalarından biri olan Simav Naşa Kaplıcaları, Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat almış tesislerden birisi. İçerisinde barındırdığı mineralli suyun tedavi edici unsurları sayesinde birçok turist çekmeye devam eden Simav Naşa Kaplıcaları’na Uşak’tan kolay bir şekilde ulaşılabiliyor.

SİMAV NAŞA KAPLICALARI’NA UŞAK’TAN KOLAYCA ULAŞILABİLİYOR

Romatizmal hastalıklar, kronik bel ağrısı, eklem hastalıkları, yumuşak doku hastalıkları, genel stres bozukluğunda tavsiye edilen Simav Naşa Kaplıcaları’nda konaklama yapılabilecek Eynal Termal Turizm Merkezi de bulunuyor. Simav Naşa Kaplıcaları’na gitmek isteyen Uşaklıların kısa bir seyahat yapması gerekiyor.

Simav Naşa Kaplıcaları, Uşak’tan yaklaşık 1 saat 15 dakikalık bir yolculukla ulaşılabilen bir mesafede yer alıyor. Uşak Merkez ilçeye mesafesi 95,2 kilometre olan Simav Naşa Kaplıcaları’na Kütahya – Uşak Yolu olarak bilinen D595 ve D240 üzerinden gidilebiliyor. Buraya otobüsle gitmek isteyenlerin Uşak – Simav otobüsleri için ortalama 133 TL bilet fiyatını gözden çıkarması gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER