Uzmanlar buzdolabı kullanımı konusunda uyardı, faturanız ikiye katlanabilir

Uzmanlar buzdolabı kullanımı konusunda uyardı, faturanız ikiye katlanabilir
GİRİŞ

Buzdolabı kullanımında bilmeden yapılan bazı hataların elektrik faturalarına direkt olarak etki ettiğini belirten uzmanlar, doğru kullanım detaylarını sıraladı.

Uzmanlar buzdolabı kullanımı konusunda uyardı, faturanız ikiye katlanabilir - Yalnızca evlerin değil iş yerlerinin, marketlerin ve diğer hizmet sektörlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan buzdolapları, her türlü besinin güven ile saklanmasını sağlar. Mevsimi olmayan besinler ilgili aylarda buzdolaplarının buzluk kısımlarında stoklanarak taze ve sağlıklı tüketim seçeneklerinin hayata geçirilmesine aracılık eder.

Buzdolaplarının insan hayatını büyük ölçüde kolaylaştıran elektronik aletler arasında yer aldığını belirten uzmanlar, burada enerji tüketimi açısından bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Birçok kişinin buzdolabı kullanırken bilmeden bazı hatalar yaptığını ifade eden uzmanlar, o hataların da ay sonlarında elektrik faturalarına yansıdığını vurguladı.

CONTALARA DİKKAT

Buzdolaplarının doğru kullanımlarına yönelik tavsiyelerde bulunan uzmanlar burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın contalar olduğunu vurguladı. Sürekli olarak açılıp kapatılan buzdolabı kapılarının bir yerden sonra zayıfladıklarını ve ilgili sorunun da contalardan kaynaklandığını ifade eden uzmanlar, gevşeyen kapı contaları sebebi ile arzu edilen sıcaklık seviyesinin yakalanamayacağını belirtti. Bu durumda buzdolabının daha fazla enerji harcaması gerektiğini ifade eden uzmanlar, dolayısı ile de elektrik faturalarının yok yere artacağını vurguladı.

YERİNİ İYİ BELİRLEYİN

Buzdolabı kullanımında yapılan bir diğer hata ise ürünün yeri ile ilgilidir. Çoğu zaman fırın, bulaşık makinesi gibi diğer ürünlerin yanlarında konumlanan buzdolapları, elektrik faturalarının artmasına yol açar. Uzmanlara göre farklı aletlerin yanında olan veyahut da güneş alan bir yere yerleştirilen buzdolapları çabuk ısınır ve bu da ürünün daha fazla güç harcamasına yol açar. Ek enerji, fatura maliyetini de artırır. Bu neden ile buzdolabının mutfağın en serin ve diğer aletlerden uzak olan tarafına yerleştirilmesi gerekir.

KAYNAK: UŞAK HABER