Yarım saate bir otobüs var! Uşak ile Gediz arası kaç km?

Yarım saate bir otobüs var! Uşak ile Gediz arası kaç km?
GİRİŞ

Uşak’tan Gediz’e seyahat etmek isteyenler için otobüs hareket saatleri belli oldu. Gediz’e özel araçla gitmek isteyenler için ise kilometre hesabını yaptık.

Uşak’ın ilçelerine seyahat eden hemşehrilerimiz olduğu gibi Uşak’a komşu mesafede bulunan illere ve ilçelere de giden birçok Uşaklı oluyor. Bu ilçelerden biri olan Kütahya ilinin Gediz ilçesi, Uşak’a pek de uzak konumlanmış bulunmuyor. Bağlı olduğu Kütahya’nın 90 kilometre güney batısında yer alan Gediz ilçesine Uşak’tan hem özel araçla hem de otobüs seferleriyle gidilebiliyor.

Uşak’ın ilçelerinden biri olan Gediz’e gitmek isteyenlerin hem otobüs sefer saatlerini bilmesi hem de bu mesafenin ne kadar sürede kat edileceğini öğrenmesi gerekiyor. Özel araç ya da otobüsle gidilmesine göre değişiklik gösteren Uşak ile Gediz arasındaki mesafeyi ve bu yolculuğun ne kadar süreceğini Uşaklılar için hesapladık. Peki Uşak ile Gediz arası kaç km, ne kadar sürer ve nasıl gidilir?

UŞAK İLE GEDİZ ARASI ÖZEL ARAÇLA NE KADAR SÜRER?

Kütahya’dan daha yakın olduğu Uşak’a yaklaşık 45 kilometrelik mesafede konumlanmış olan Gediz, Uşak Merkez ilçeden gidilmesi halinde biraz daha mesafeyi araya ekliyor. Buna göre Merkez ilçeden Gediz’e gitmek için yaklaşık 59,9 kilometre yol kat etmek gerekiyor. Bu da özel bir araçla yaklaşık 50 dakikalık bir yolculuk demekken, otobüsle hıza göre de değişmekle birlikte 1 saat 15 dakikalık bir yolculuk anlamına geliyor.

UŞAK İLE GEDİZ ARASI OTOBÜS SEFERLERİ NE SIKLIKTA?

İlçe merkezinin nüfusu 2020 verilerine göre 24 bin 669, kasaba ve köyler nüfusu 25 bin 118 olan Gediz’in toplam nüfusu son veriler ışığında 49 bin 787 kişiye ulaşmış bulunuyor. İlçeye sıklıkla seyahat eden Uşaklılar için otobüs seferleri de gündüzleri yarım saate bir, akşamları yaklaşık bir saate bir olacak şekilde düzenleniyor. Uşak’tan Gediz’e seferler saat 07.30’da başlarken; saat 22.45’e kadar devam ediyor.

KAYNAK: UŞAK HABER