Yastıktaki sarı lekeleri çıkartan doğal çözümler!

Yastıktaki sarı lekeleri çıkartan doğal çözümler!
GİRİŞ

Yastık kılıflarının ter, saç ve yüzdeki yağlar gibi nedenlerle sararması can sıkıcı olabiliyor. sararmış yastık kılıflarını bembeyaz hale getirmek için doğal ve pratik yöntemleri tercih edebilirsiniz.

İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri olan uyku için sağlıklı ve kaliteli bir ortam gerekir. Uyku kalitesini arttırmak ve deliksiz bir uyku çekebilmek için yastık ve çarşaflarınızın temiz olması önemlidir. Tüm gün boyunca yorulan vücudunuzu dinlendirip yeniden güç kazanabilmek için huzurlu bir uykuya ihtiyaç var. Uykunun dinlendirici etkisini alabilmek için de yastık kılıflarınızın temiz ve güzel kokmasına dikkat etmelisiniz.

Gün boyunca yüz ve saçlara yapışan kir ve yağlar, gece yastık kılıfına temas edince kirli bir görüntü ortaya çıkıyor. Yastıkta meydana gelen sarı lekeler görüntü kirliliği yaratırken kötü koku sorunuyla uyku kalitesini düşürüyor. Yastıktaki sarı lekeleri bir türlü çıkaramıyorum diyorsanız, uzmanların tavsiye ettiği doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

YASTIK TEMİZLİĞİNİN UYKU KALİTESİNE ETKİSİ

Uyku uzmanı Martin, ortalama bir insanın hayatının üçte birini yatakta geçirdiğini söylüyor. Bu yüzden yastıkta bakteri, ölü cilt hücreleri, yağ ve kirin bulunması çok normal. Bunların hepsi ciltte sivilcelenme ve daha fazlasına neden olabileceğini söyleyen Martin, “Bu nedenle, yastıklarınızı her üç ayda bir çamaşır makinesinde yıkamalısınız, ancak hangi yıkamanın onlara en uygun olduğunu görmek için yıkama etiketlerini kontrol ettiğinizden emin olun.” uyarısında bulundu.

YASTIK LEKELERİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER

Yastıkları yıkarken 6 ayda bir doğal malzemelerden yapılan bir karışım kullanılabileceğini hatırlatan Martin şunları ekledi: “Yıkarken, hafif bir deterjan kullandığınızdan emin olun ve küf oluşumunu önlemek, mümkün olduğunca fazla nemden kurtulmak için sonuna ekstra bir sıkma döngüsü ekleyin. Sirkedeki asitlik, toz akarlarına karşı mükemmel bir caydırıcı görevi görür. Biraz su ve seçtiğiniz bir esansiyel yağdan birkaç damla karıştırarak yastığınızın taze kokmasını sağlayabilirsiniz.” Uyku uzmanı bu sayede hem hijyenik hem de güzel kokan yastıklar ile daha kaliteli bir uyku çekebileceğinizi söylüyor.

BEYAZ SİRKE ALERJİYE KARŞI KORUMA SAĞLIYOR

Sirke, toz akarlarını yastıktan uzaklaştırmaya yardımcı olurken bunun yanı sıra uyuyan kişide alerjiye neden olan bakterilerin proteinlerini de parçalıyor. Beyaz sirkenin yastık kılıfında kullanımıyla ilgili uzman Martin şunları söyledi: “Damıtılmış beyaz sirke en iyisidir ve solüsyon tüm yastığın üzerine dökülmek yerine püskürtülmelidir. Yatağınızı bikarbonatlı gazozla nasıl temizleyeceğinize dair internette tüyolar görmüş olabilirsiniz. İnternette kendine yer bulsa da, bu ipucu onlarca yıldır son kullanma tarihi biraz geçmiş kokan şilteleri tazelemek için kullanılıyor.”

Uyku uzmanı yastıktaki sarı lekeleri gidermek için doğal yollarla temizlik yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı: “İşin püf noktası, yastığınıza karbonat serpip birkaç saat bekletmek. Bikarbonat soda inanılmaz derecede emicidir ve ter kalıntılarını ve buna bağlı kokuları emer. Birkaç saat sonra yatağınızı elektrik süpürgesiyle temizleyin.” Bu sayede uyku kalitesini düşüren akar ve kötü kokudan eser kalmadan tertemiz bir ortamda uyumak mümkün olabiliyor.