Yumurta Kokusu Nasıl Çıkartılır?

Yumurta Kokusu Nasıl Çıkartılır?
GİRİŞ

Yumurta kokusunu çıkartmak için soğuk su çoğunlukla işe yaramakta olan bir çözümdür. Yumurta kokusunu çıkartmak için yumurta kokusunun bulunduğu bölge önem taşır.

Yumurta kokusu sonradan çıkartmak ile uğraşmamak için önceden önlenebilir. Yumurta kokusunu çıkartmak için kokunun sindiği bölgeyi soğuk su ile yıkamak ya da silmek kokunun giderilmesine yardımcı olur.

Haşlanmış Yumurta Kokusu Nasıl Giderilir?

Haşlanmış yumurta kokusunu önlemek için yumurtayı soğuk suya koyarak pişirmek yerine su önceden kaynatılmalıdır. Önceden kaynatılmış olan suya yumurtalar eklenir ve pişirme işlemi bu şekilde başlatılır. Yumurtalar uzun süre ısıya maruz kalınca kokuları bozulur. Yumurtalar önceden kaynatılmış suda pişirildiği zaman çok uzun bir süre ısıya maruz kalmamış olur ve kokusunun bozulma durumu azaltılmış olur.

Bulaşıklardan Yumurta Kokusu Nasıl Çıkartılır?

Bulaşıklardan yumurta kokusunu çıkartmak için genelde asit kaynaklı ürünlerden yardım alınır. Doğal asit içermekte olan limon, yumurta kokusunun çıkartılması için en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Bulaşıklardan yumurta kokusu çıkartılması için bulaşık makinesinin bir noktasına limonu sabitlemek gerekir. Bu şekilde makine çalıştıkça bu limon ortama hoş bir koku yayılır. Birkaç yıkamadan sonra bulaşıklar yumurta kokusundan arınmış olur.

Yere Dökülen Yumurta Kokusu Nasıl Çıkartılır?

Dökülmüş yumurta kokusunun çıkartılması için küçük kaplar ve karbonattan yardım alınır. Yere yumurta dökülmüş olan odanın her köşesine küçük kaplar koyulur. Kapların içine karbonat eklenir. Karbonat koku emme özelliğine sahip bir ürün olması sebebi ile odaya yayılmış olan yumurta kokusunu içine hapsederek yere dökülen yumurta kokusunu gidermiş olur.

Hamur İşlerindeki Yumurta Kokusu Nasıl Giderilir?

Hamur işlerindeki yumurta kokusunu çıkartmak için en önemli husus yumurtaların taze olup olmadığını kontrol etmektir. Hamur işlerinde ortaya çıkmakta olan ağır yumurta kokusu genel olarak yumurtaların taze olmadığı durumlarda meydana gelir. Bayat yumurtalar, hamur işlerinde yumurta kokusu kalmasına neden olur. Eğer hamur işlerinde oluşmakta olan yumurta kokularının engellenmesi isteniyorsa yumurtanın tazeliği ve hamur işinin pişirilme süresi büyük önem taşır.

Yumurtanın Taze Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Yumurtanın tazelik durumunu anlamak için yumurtayı kırmak gerekir. Yumurta kırıldığı zaman sarısı dağılmamış ve toz durumunda kalmış ise yumurta tazedir. Taze yumurtanın rengi canlı olur ve kıvamı oldukça akışkandır. Yumurtaların taze olup olmadığını anlamanın diğer yolu ise yumurtaları su dolu bir kaba koyarak yumurtanın su yüzeyinde yatay halde durup durmadığını kontrol etmektir. Yumurtalar yatay halde duruyorsa tazedir. Yumurta kokusu genel olarak yumurtanın taze olmamasından kaynaklanır.

KAYNAK: UŞAK HABER