Yüz Temizleme Jeli Sivilce Yapar Mı?

Yüz Temizleme Jeli Sivilce Yapar Mı?
GİRİŞ

Yüz temizleme jelleri sivilce konusunda öncelikle cilt tipine göre uygun özellikli seçenekleri tercih edildiği sürece, sivilce sorunlarıyla karşılaşılmaz.

Yüz temizleme jeli kullanımının, sıklığı ve doğru ürün seçimi ile uygun şekilde uygulanması sayesinde tam etkisi gözlemlenebilir.

Yüz Temizleme Jeli Zararlı Mı?

Yüz temizleme, cilt bakımındaki en dikkat edilmeyen kısımdır; önemsiz olarak görülen küçük detaylar bir süre sonra problem çıkartabilir. Yanlış uygulamalar tekrarlandıkça çeşitli cilt hastalıkları ve deformasyonlar da meydana gelmesi mümkündür.

Sabun gibi ürünleri yüz temizliğinde kullanmak cildi kurutabilir, özellikle cildin bariyer tabakasına zarar verir. Cildin bariyer tabakası cildin en dış tabakası olup deriyi bakterilere ve diğer zararlı maddelere karşı korumaktır. Bu tabakanın zarar görmesi deriyi korunmasız hale getirir.

Yüz Temizleme Jeli Nasıl Kullanılmalıdır?

Yüz temizleme jeli uygulama öncesinde, uygulama sırasında ve uygulamadan sonra, cilde olan yaklaşımlar oldukça önemli ve dikkatli olmalıdır. Cilde özel ve önerilen temizleme jeli kullanım adımlarını takip ederek sivilce benzeri sorunlardan rahatlıkla kaçınılan bir cilt bakımı elde edilebilir. Yüz temizleme jellerinde ürünler arasında uygulama yöntemlerinde değişiklikler görülebilir. Genellikle tüm yüz temizleme jeli ürünlerinin uygulama adımları şu şekilde ilerler:

  • İlk etapta yüzde mevcut makyaj, güneş kremi veya benzeri herhangi bir cilt bakım ürünü var ise, mutlaka temizlenmelidir. Bu adım, özellikle akşamları uygulanan yüz temizleme jelinde önemlidir.
  • Sonrasında tüm cildin ılık su ile yıkanması gereklidir,
  • Yüz temizleme jelini, masaj hareketler ile cilt üzerine uygulanır,
  • Masaj ile cilt üzerine uygulama sırasında sert ve yıpratıcı hareketler yapmaktan mutlaka kaçınılmalıdır.
  • İşlem sonrasında temizleme jeli ılık su ile durulanarak temizlenir.
  • Temizleme jelinin tümünü duruladıktan sonra cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanılmalıdır. Temizleme jeli kullanımı sonrası, kuruluk ve kaşıntı gibi sorunlarla karşılaşan bireyler, bu işlem adımını atlamış olurlar. Nemlendirici faktörü, cilt için en önemli olan bakım unsurlarından birisidir. Bu nedenle temizleme jeli uygulamasında uygun bir nemlendirici ile, nazik hareketlerle sürülmesi önerilir.

Ev Yapımı Yüz Temizleme Jeli Yapılabilir Mi?

Ev yapımı yüz temizleme jeli yapımı elbette mümkün.

Öncelikle derin bir kaba aloe vera jelini koyulur. Ardından vildi nemlendirmesi için salatalık suyunu eklenir ve homojen bir hale gelene kadar karıştırılır. Elde edilen karışım bir kavanoza konur ve hava almaması için ağzını sıkıca kapatılmalıdır. 1 hafta buzdolabında beklettikten sonra yüz temizleme jeli kullanıma hazır hale gelmiş olur.

KAYNAK: UŞAK HABER