Yüz tüylerine doğal çözümler! Meğer yok etmek ne kadar kolaymış

Yüz tüylerine doğal çözümler! Meğer yok etmek ne kadar kolaymış
GİRİŞ

Kimileri için çok büyük sorun olan yüz tüylerinden kurtulmak aslında çok da zor değil. Üstelik bu doğal yöntemlerle cildinize zarar vermeden istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz.

Yüz tüyleri, özellikle kadınların en büyük sorunlarından biri. Ağda, ip, cımbız ve tıraş bıçağı gibi yöntemler, cildi sarkıtıp, kılları kalınlaştırıp, tahriş edebiliyor.

Peki, yüz tüylerinden doğal yollarla nasıl kurtulabilirsiniz? İşte size bazı pratik ve etkili öneriler.

NOHUT UNU VE ZERDEÇAL

Bu yöntem, Hint kültüründen geliyor. Nohut unu ve zerdeçalı eşit miktarda karıştırın. Su ekleyip macun haline getirin. Tüylerden arınmak istediğiniz bölgeye sürün. Kuruyunca ılık suyla yıkayın.

YUMURTA MASKESİ

Bu yöntemin çok işe yaradığı söyleniyor. Bir yumurta beyazını, bir yemek kaşığı şeker ve yarım yemek kaşığı peygamber çiçeği ile çırpın. Macun kıvamına gelince sorunlu bölgeye kalınca sürün. Kuruyunca çıkarın. Ağda gibi kılları da alacaktır.

LAVANTA VE ÇAY AĞACI YAĞI

Bilimsel bir araştırma, bu yağların erkek tipi tüy büyümesini azalttığını gösteriyor. Bir çay kaşığı lavanta yağına 4-6 damla çay ağacı yağı ekleyin. Günde 2-3 kez etkilenen bölgeye uygulayın.

YULAF MASKESİ

Yulaf ezmesi, cildi nazikçe temizliyor. Küçük tüyler için ideal. Bir yemek kaşığı bal, yarım çay kaşığı yulaf ezmesi ve 6-8 damla limon suyu ile macun yapın. Sürün ve 15-20 dakika bekletin. Parmaklarınızla ovuşturup durulayın. Nemlendirici sürün.

TUZ VE LİMON

Limon, cildin dostudur. Tuzla birlikte tüylerin düşmanı. Tuz ve limon, kıl köklerini zayıflatıyor. Ağda lekelerini de gideriyor. Taze limon suyu ile tuz karıştırın. Sprey şişesine koyun. Tüyleri almak istediğiniz bölgeye sıkın. 15 dakika bekletip ılık suyla yıkayın. Haftada bir tekrarlayın.

KAYNAK: UŞAK HABER