Uşak’ta Gençliğe Değer ara dönem kampı başlıyor

Uşak’ta Gençliğe Değer ara dönem kampı başlıyor
GİRİŞ

Uşak İl Müftülüğü, ara dönemde gençlere yönelik özel bir kamp düzenliyor. Kamplara başvuru için iletişim numaraları paylaşıldı.

Kamp, üniversite ve ortaokul öğrencilerine değerler eğitimi, kitap okuma, siyer, gezi, izcilik ve spor gibi etkinlikler sunuyor.

Kamp, kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı yurtlarda gerçekleştirilecek. Kampın amacı, gençlerin hem dinî hem de sosyal yönden gelişimine katkı sağlamak.

KAMPIN TARİHLERİ, YERLERİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Kampın tarihleri, yerleri ve iletişim bilgileri şöyle:

  • Kız öğrenciler için kamp, 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda yapılacak. Kamp için Melek Dinçer (0554 636 92 84) veya Yasemin Acar (0 551 662 9 02) ile irtibata geçilebilir.
  • Erkek öğrenciler için kamp, 29-31 Ocak tarihleri arasında Mehmet Hacım KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda yapılacak. Kamp için Mehmet Dülger (0536 656 84 00) veya İsmail Kocabaş (0 530 333 31 87) ile irtibata geçilebilir.
  • Ortaokul öğrencileri için kamp, 24-26 Ocak tarihleri arasında Fatih Gençlik Merkezi’nde yapılacak. Kamp için Serviş Sunalcan (0544 882 6487) veya Mehmet Sevilmiş (0546 878 5788) ile irtibata geçilebilir.

KAMPIN ETKİNLİKLERİ

Kampın etkinlikleri arasında şunlar var:

  • Değerler eğitimi: Gençler, İslam’ın temel değerleri, ahlak ilkeleri, ibadetler, peygamberler ve sahabeler hakkında bilgiler edinecekler.
  • Kitap ve dergi okumaları: Gençler, seçilmiş kitap ve dergileri okuyacaklar, tartışacaklar ve yorumlayacaklar.
  • Siyer: Gençler, peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını, örnek davranışlarını, sünnetini ve güzel ahlakını öğrenecekler.
  • Gezi: Gençler, Uşak’ın doğal ve tarihi güzelliklerini keşfedecekler. Kız öğrenciler Ulubey Kanyonu’na, erkek öğrenciler Termal Havuz’a gidecekler.
  • İzcilik ve spor oyunları: Gençler, izcilik becerileri, takım çalışması, liderlik, sorumluluk, dayanışma gibi konularda eğitim alacaklar.
  • Sportif faaliyetler: Gençler, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç gibi sportif faaliyetlere katılacaklar.

usakta-genclige-deger-ara-donem-kampi-basliyor-1.jpg

usakta-genclige-deger-ara-donem-kampi-basliyor-2.jpg

usakta-genclige-deger-ara-donem-kampi-basliyor-3.jpg

KAYNAK: UŞAK HABER