Uşak’ta ücretsiz yüzme kursu fırsatı! E-Devlet’ten hemen başvurun…

Uşak’ta ücretsiz yüzme kursu fırsatı! E-Devlet’ten hemen başvurun…
GİRİŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Uşak’ta her yaşa ücretsiz yüzme kursu veriliyor. Başvuru tarihleri ve programı belli oldu.

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın ortak çalışmasıdır. Proje, 81 ilde yüzme bilmeyenlere ücretsiz yüzme eğitimi sağlamayı amaçlıyor. Proje sayesinde, yüzme sporunu sevdirmek, sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve yüzme bilmeyenlerin sayısını azaltmak hedefleniyor.

Uşak’tan ücretsiz yüzme kursuna başvurmak için yapmanız gerekenleri haberimizde derledik.

BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI

Uşak’ta “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesine katılmak isteyenler, yaş gruplarına göre belirlenen başvuru tarihlerine ve programına dikkat etmelidir. Uşak’ta proje için kayıtlar 20 Aralık 2023’te başladı. Başvuru tarihleri ve programı şöyle:

  • Çocuklar için: 6 Ocak 2024’te başlayacak olan çocuk kurslarına başvurmak için e-Devlet internet sitesini kullanabilirsiniz. Çocuklar için yaşa uygun seans seçmeniz gerektiğini unutmayın.
  • Yetişkin erkekler için: 3 Ocak 2024’te başlayacak olan yetişkin erkek kurslarına başvurmak için Kalfa Kapalı Yüzme Tesisine giderek yüz yüze kaydolabilirsiniz.
  • Yetişkin bayanlar için: Yetişkin bayanlar için iki farklı seçenek bulunuyor. 9 Ocak 2024’te başlayacak olan 19:00-20:00 saatleri arasındaki kursa veya 11 Ocak 2024’te başlayacak olan 14:30-15:30 saatleri arasındaki kursa başvurabilirsiniz. Başvurular yine Kalfa Kapalı Yüzme Tesisinde yüz yüze yapılacaktır.

E-DEVLET’TEN NASIL BAŞVURULUR?

Şifrenizle e-Devlet’e giriş yapın. Arama butonuna ‘Spor Bilgi Sistemi’ yazın ve onaylayın. Açılan sayfadan ‘uygulamaya git’ butonuna tıklayın. Çıkan profil sayfasında fotoğrafın üzerine tıklayın ve ‘velayet kullanıcısına geç’ seçeneğine tıklayıp T.C. kimlik numaranızı girin. Açılan sayfadan Başvurular bölümünden gerekli bilgileri doldurun. Formda proje olarak Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesini seçin ve başvuruyu tamamlayın.

KAYNAK: UŞAK HABER