0 km araç sektörü coştu! Faizler sıfırlandı, ekimde ek indirimler devrede

0 km araç sektörü coştu! Faizler sıfırlandı, ekimde ek indirimler devrede
GİRİŞ

Sıfır kilometre araç piyasası ekim ayına hızlı bir giriş yaptı. Otomobil devleri arasında kampanya rekabeti yaşanırken yetkili isimden önemli açıklamalar geldi.

0 km araç sektörü coştu! Faizler sıfırlandı, ekimde ek indirimler devrede - Sıfır kilometre araç fiyatlarına aylardır yansıyan yüksek oranlı zamlar tarihi seviyelerin ortaya çıkmasına neden olurken ekim ayı birçok tüketici için sevindiren gelişmeler ile başladı. Merkez Bankası tarafından alınan faiz artırımı kararı sonrasında bankaların taşıt kredilerinde de yüksek faizler gözlenirken otomobil firmaları kampanya yarışına girdi.

Taşıt kredilerinde faizler yüzde 5’e dayanırken birçok otomobil firması sene sonu yaklaştıkça kampanya yelpazelerini genişletti. Konu ile ilgili sevindiren açıklamalarda bulunan yetkili isim, ekim ayında sıfır kilometre araç fiyatları adına ek indirimlerin söz konusu olacağını bildirdi.

ARTAN STOK DURUMUNA DİKKAT ÇEKTİ

Sıfır kilometre araç fiyatları ekim ayının başında da güncellendi. Birçok otomobil firmasının diğer ayların aksine ekim ayı için indirim kararları vermiş oldukları görüldü. Milliyet’e konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, artan stoka rağmen düşük talebin devam etmesinin otomobil firmalarını harekete geçirmiş olduğunu ifade etti. Ayrıca sene sonunun da yaklaşmış olmasının firmaları stoklarını eritmek adına yeni kararlar almaya itmiş olduğunu ifade eden Ertemel, takas desteklerinin ve kredi kampanyalarının da içeriklerinin genişletilmiş olduğunu vurguladı.

‘İNDİRİM HAREKETLERİ HIZLANACAK’

Bankaların sıfır kilometre araç alımları için verdikleri kredi destekleri kapsamında faizleri yüzde 3- 5 aralığına yükseltmiş olduklarını ifade eden Ertemel, bayilerde ise bu durumun tam tersi olduğunu vurguladı. Firmadan firmaya değişmek ile birlikte faizlerin yüzde 0,99’a çekilmiş olduğunu bazı firmaların bazı modelleri için ise faizsiz olarak kredi desteği sunduklarını belirten Ertemel, ilgili destekler kapsamında vade sayısının 12 ay ile sınırlandırılmış olduğunu hatırlattı.

KAYNAK: UŞAK HABER