1 Eylül'de şekere zam geliyor: Fiyatı 27 TL’ye yükselecek!

1 Eylül'de şekere zam geliyor: Fiyatı 27 TL’ye yükselecek!
GİRİŞ

Mayıs ayından bu yana kademeli olarak şekere yüzde 30 zam yapan Türkşeker, şekere yeni zam yapmaya hazırlanıyor. 1 Eylül’den itibaren fiyatı 27 TL olacak. 4 ayda 11 zam…

Türkiye’de artan maliyetler ve enflasyon sonrasında şeker fiyatlarında da zam gelmeye devam ediyor. Mayıs ayından bu yana kademeli olarak yüzde 30 zam yapılan şekere peş peşe iki zam daha geldi. 4 ayda 11 zam yapılan şekerin 1 Eylül’den itibaren tekrar zamlanması bekleniyor.

KDV hariç şekerin fiyatı 24 TL’den toptan fiyatı 25 TL’ye yükselmişti. Gelecek yeni zamla beraber bu rakam 27 TL’ye ulaşacak. BloombergHT’de yer alan habere göre Eylül ayından itibaren zammın uygulanacağı ifade ediliyor. Şu anda uygulanan indirimin ise Ağustos ayında sona ermesi bekleniyor.

ekere-zam-geliyor-3.jpg

1 EYLÜL’DE ŞEKERE ZAM GELECEK!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker), şekere zam yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana şekere 9 kez zam uygulamıştı. KDV hariç kilogramı 24 TL’ye çıkan şekerin satış fiyatı yüzde 4.2 oranında yeni zamla 25 TL’ye çıkmıştı.

Gelen bu zamlar sonrasında yeniden zam yapılması gündeme geldi. İndirimli şeker satışlarının 31 Ağustos 2023 tarihi itibariyle sona ereceği duyuruldu. Yüzde 4.2 zamlı şekilde müşterilerinden ara sipariş ile talep toplanmaya başladı. Ancak talebin ne kadarının karşılanacağı bilinmiyor.

ekere-zam-geliyor-2.jpg

ŞEKERE 4 AYDA 11 KEZ ZAM YAPILDI!

Türkşeker tarafından yapılan duyuruya göre, 31 Ağustos’ta indirim sona erecek. 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren toptan şekerin kilogram fiyatı indirimsiz olarak KDV hariç 27 TL’ye yükselecek. Bu kapsamda 10 gün içinde şekere yüzde 8 oranında yeni zam yapılmış olacak. Yapılan son zamlar sonrasında şekere sadece son 4 ay içinde 11 defa zam gelmiş oldu.

Şeker fiyatlarının yanı sıra birçok farklı üründe de zam haberleri gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda enflasyonla mücadele ve refahın artırılmasına yönelik hükümet tarafından da yeni düzenlemeler devreye sokuluyor. 1 Eylül’den itibaren şeker fiyatlarına uygulanacak zamma yönelik gelecek dönemde yeni indirimlerin olup olmayacağı konusu ise merak ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER