1 milyonun altında alınabilecek sıfır araçlar neler? Sınırlı sayıda araç kaldı!

1 milyonun altında alınabilecek sıfır araçlar neler? Sınırlı sayıda araç kaldı!
GİRİŞ

Türkiye’de 2023 yılı itibariyle satışa sunulan 900 sıfır otomobil sadece 67’si 1 milyon liranın altında kaldı. Peki, 1 milyon TL’nin altında alınabilecek otomobiller neler?

1 milyonun altında alınabilecek sıfır araçlar neler? Sınırlı sayıda araç kaldı! - Türkiye’de son yıllarda otomobil fiyatları hızlı şekilde artmaya devam ediyor. Bir yandan enflasyon ve döviz kurundaki artış, diğer yandan araç arzının olmaması ve küresel sorunlar fiyatları etkiledi.

Otomobil fiyatlarının artmasının ardından Türkiye’de 1 milyon TL’nin altında sadece sınırlı sayıda araç kaldığı bildiriliyor. Satışa sunulan 900 sıfır araçtan sadece 67 tanesi bu fiyatın altında. Ekonomist’te yer alan habere göre, Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, konuya ilişkin detayları aktardı.

2023/03/14/otomobil-kampanya-2.jpg

900 ARACIN 67’Sİ 1 MİLYON TL’NİN ALTINDA!

Ekonomist’in haberine göre, Cardata Genel Müdür Hüsamettin Yalçın’dan otomobil piyasalarına ilişkin kritik değerlendirmeler yapıldı. Türkiye’de satılan yaklaşık 900 binek otomobilin yüzde 7’sinin 1 milyon TL’ye kadar satın alınabildiğini ifade etti. Kalan yüzde 93’lük kısmının ise 1 milyon TL’nin üzerinde olduğu aktarıldı.

Sıfır araç satışlarının markalar tarafından dövize endeksli olarak yapıldığı için dövizdeki her artışın fiyatlara yansıdığı aktarılıyor. Öte yandan hükümetin attığı bazı adımların da 2. el araç fiyatları tarafında da köpüğü alacağını düşündüğünü aktardı.

2023/03/30/otomobil-arac-satis-1.jpg

1 MİYON TL’NİN ALTINDAKİ ARAÇLAR HANGİLERİ?

Cardata tarafından duyurulan listeye göre Türkiye’de 1 milyon TL’nin altında kalan 67 farklı model yer alıyor. Bu kapsamda Hyundai, Fiat, Kia, Citroen, Renault, Seat, Mitsubishi, Volkswagen, Opel, Dacia, Ford, MG, Peugeot gibi birçok markanın listede yer aldığı görülüyor.

2023/04/02/otomobil-arac-2.jpg

TÜRKİYE’DEKİ EN UCUZ OTOMOBİL HANGİSİ?

Ekonomist’te yer alan habere göre Cardata verilerine bakıldığında Türkiye’de 1 milyon TL’nin altında satılan ve şu an için düşük fiyatla piyasada satılan araç ise Hyundai oldu. Hyundai i10 1.0 MPI Jump Hatcback Benzin Manuel 715.500 TL’den satışa sunuluyor. Türkiye’de şu an için en ucuz sıfır km araç fiyatı Hyundai i10 olmaya devam ediyor. Hemen ardından ise Fiat Egea 1.4 Fire Easy Sedan Benzin Manuel modeli 729.900 TL ile ikinci sırada yer alıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER