150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisinin detayları belli oldu! Yalnızca onlar alabilecek

150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisinin detayları belli oldu! Yalnızca onlar alabilecek
GİRİŞ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen evlilik kredisinin detayları belli oldu. Faizsiz krediden kimlerin, nasıl yararlanacağı açıklandı.

150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisinin detayları belli oldu! Yalnızca onlar alabilecek - AK Parti seçim vaatleri arasında yer alan birçok uygulamaya yönelik çalışmaların devam ettiği konuşulurken geçtiğimiz günlerce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde düzenlenen kabine toplantısı, gençlerin yüzlerini güldüren gelişmeler ile sonuçlandı. Toplantı çıkışında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversiteli gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar satın alma hakkının tanımlanacağını belirtirken evlenecek olan gençlere de faizsiz evlilik kredisinin verileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizsiz evlilik kredisi açıklamasının ardından söz konusu uygulamanın detayları merak konusu oldu. Peki, evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? Evlilik kredisinden kimler, hangi şartlar çerçevesinde yararlanabilecek? İşte ayrıntılar…

EVLİLİK KREDİSİNİN İÇERİĞİ

Kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası tarafından finanse edileceği duyurulan evlilik kredisinin içeriği netlik kazandı. Edinilen bilgilere göre ilk kez evlenecek olan gençlere 48 ay vade ve 24 ay geri ödemesiz dönem avantajları ile 150 bin TL’ye kadar yüzde 0 faiz ile kredi desteği verilecek. Kredi ödemeleri başta kamu bankaları olmak üzere ilgili programa destek olmak isteyen diğer aracı bankalar aracılığı ile yapılacak.

ÖNCE DEPREM BÖLGESİNDE

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında dijital olarak hizmet verecek olan Aile ve Gençlik Bankası aracılığı ile sağlanacak olan evlilik kredisi, Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz, petrol ve madenlerden elde edilen devlet gelirinin bir kısmı ile finanse edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre söz konusu destek kredisi ilk olarak pilot il olarak seçilen deprem bölgesinde hayata geçirilecek. Depremzede çiftler, ilk kez evlilik gerçekleştirmeleri durumunda kredi desteğinden yararlanabilecekler.

KAYNAK: UŞAK HABER