18 yaşından küçük çocuklara banka hesabı nasıl açılır?

18 yaşından küçük çocuklara banka hesabı nasıl açılır?
GİRİŞ

Güvenli şekilde para biriktirmek, ileride iyi bir birikim olmasını sağlamak adına çocuklara banka kartı nasıl çıkartılır?

Çocukların da belirli bir yaşa gelmesiyle birlikte online alışveriş ihtiyacı ya da nakit değil de kartla alışveriş yapma gereksinimleri doğabilir. Bundan dolayı çocukların da kart sahibi olması ve de bankalardan banka kartı alması gerekir. banka hesabının açılması için de belirli işlemler yapılır.

Banka hesabının açılmasını sağlamak adına çocuğun 18 yaşını doldurmasına gerek kalmadan bankalar tarafından yardımcı olunarak en iyi şekilde banka hesabının açılması sağlanır. 18 yaşından küçük olan çocuklar da kolaylıkla hesap açtırabildiğinden bunun için gerekli olan adımlar atılarak işlemler yerine getirilmelidir. Bu durumda kişiler her aşamayı ve banka hesabı için gerekli olan noktaları bilmelidir.

18-yasindan-kucuk-cocuklara-banka-hesabi-nasil-acilir-2.jpg

Çocuklara Banka Hesabı Açmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Her çocuğun banka hesabının olması son derece normal ve de önemli bir konu olduğundan kişilerin bankalara başvurması ve bunun neticesinde de hesabı açtırması söz konusudur. Her bankanın bu konuda şartları farklı olsa da bankaların ortak şartı her zaman için çocuğun ve velinin banka şubesine gitmesidir. Burada birkaç temel belge talep edildiğinden bunların da bulundurulması gerekir.

Çeşitli amaçlar için kullanılmakta olan çocuklara banka hesabı açmak için yapılması gerekenler içerisinde veli ve çocuğun banka şubesine gitmesi vardır. Bu sayede insanlar çocukları için atçıları hesapta birikim yapabileceği gibi çocuğun da banka kartı kullanımını sağlamış olur.

18-yasindan-kucuk-cocuklara-banka-hesabi-nasil-acilir-1.jpg

Çocuklara Banka Hesabı Açarken Hangi Belgeler Gerekir?

Çocukların banka hesabına sahip olması adına velinin nüfus cüzdanı, çocuğun nüfus cüzdanı, telefon ve de adres bilgilerinin tam ve eksiksiz olması gerekmektedir. Kişilerin bu belgeler ile şubeye gitmesinin ardından kısa süre içerisinde banka hesabının açılması söz konusudur.

Veli ya da yasal bir vasi olmadan çocuk için banka hesabı açılmadığı için kesinlikle bu aşamada velinin bulunması son derece önemlidir. Banka kartı için yaş sınırı var mı? Konusunda herhangi şekilde sınır olmamakla beraber 18 yaşından küçük olanlar da banka kartı hesabı açtırabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER