2024’te Bayram İkramiyesini kimlerin alacağı belli oldu! Emekliler ve sosyal yardım alanlar dikkat

2024’te Bayram İkramiyesini kimlerin alacağı belli oldu! Emekliler ve sosyal yardım alanlar dikkat
GİRİŞ

Bayram ikramiyelerine verilecek zamlar belli olduktan sonra şimdi de kimlerin bu ikramiyeleri alacağı araştırılmaya başlandı.

Ramazan Bayramı yaklaşırken, bayram ikramiyesi alacak milyonlarca kişi merakla bekliyor. Emeklilerin yanı sıra sosyal yardım alanlar da ikramiyeden faydalanacak.

Peki, bayram ikramiyesi kimlere verilecek? Ne zaman ve ne kadar ödenecek? Tüm detayları sizin için araştırdık.

BAYRAM İKRAMİYESİ ARTIYOR

Bayram ikramiyesi alacak yaklaşık 16 milyon kişi için sevindirici haber geldi. Emeklilerin ikramiye tutarı 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi. Bu düzenleme bugün Meclis’te görüşülecek ve yasalaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. İlk ödeme ise 10 Nisan’da yapılacak. Ramazan Bayramı’ndan önce hesaplara yatacak. İkramiyeden sadece emekliler değil, diğer sosyal yardım alanlar da yararlanacak.

2023/02/21/para-2.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENECEK?

Bayram ikramiyesi ödemesi için belirlenen kriterler şöyle:

  • Ödeme tarihinde SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri veya ölüm geliri alanlar.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan maaş alan şehit yakınları, gaziler vs.
  • EYT düzenlemesiyle emekli aylığı bağlananlar.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Bayram ikramiyesi dosya bazında hesaplanacak. Dosya başına 3 bin lira ikramiye verilecek. Emekliler 3 bin lira alacak. Dul ve yetim aylığı alanlar ise hisselerine göre ikramiye alacak. Örneğin:

  • Eşinin emekli aylığının yüzde 50’sini alan dul, bin 500 lira alacak.
  • Eşinin emekli aylığının yüzde 25’ini alan yetim, 750 lira alacak.
  • Eşi ölmüş, çalışmayan, kendi sigortası olmayan dul, yüzde 75 oranında 2 bin 250 lira alacak.

2023/02/21/para-5.jpg

BU YIL ÇİFT İKRAMİYE ALACAKLAR KİMLER?

Bayram ikramiyesi almak için şart, o ayda emekli aylığı almış olmak. Emekli aylıkları başvuru ayının başında bağlanıyor. Bu yıl ilk bayram Nisan ayında. 31 Mart’a kadar başvuranlar, 1 Nisan’da aylık almaya başlayacak. Bu nedenle Ramazan Bayramı ikramiyesini alacak. İkinci bayram Haziran ayında. 1 Nisan ile 31 Mayıs arasında başvurmuş olanlar, Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecekler. Haziran’dan sonra başvuranlar ise gelecek yıl ikramiye almaya başlayacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 10 - 12 Nisan arasında. İkramiye büyük olasılıkla 1-9 Nisan arasında ödenecek. Kurban Bayramı 16 - 19 Haziran arasında. İkramiye büyük olasılıkla 10-15 Haziran arasında ödenecek. Ancak daha erken de ödenebilir. Kesin tarihi Çalışma Bakanlığı açıklayacak.

KAYNAK: UŞAK HABER