28 Ekim 2023 Uşak akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Savaş pompaya nasıl yansıdı

28 Ekim 2023 Uşak akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Savaş pompaya nasıl yansıdı
GİRİŞ

Brent petrol fiyatları İsrail ve Filistin savaşının devam etmesi ve ortamın gergin olması ile yeniden yükselişe geçti. Peki bu durum Uşak’ta akaryakıt fiyatlarını nasıl etkiledi?

Ülkemizde yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinden sonra dolar kuru hızla artarak 18 TL'den hızla 27 TL'ye ulaştı. Diğer döviz kurlarını ve altın fiyatlarını da etkileyen dolar kuru sonucunda günlük yaşam koşulları daha da kötüleşti. Akaryakıt ürünleri, başta dolar kurundaki dalgalanmalar olmak üzere çeşitli faktörlerden etkilenen gruplardan biri oldu.

Brent petrol fiyatları, İsrail-Filistin çatışmalarının etkisiyle 90 dolar seviyesine çıktı. Bu durum, akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Şimdi Uşak’ta benzin, motorin ve otogaz fiyatlarının nasıl olduğuna göz atalım:

AKARYAKIT FİYATLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Uşak’ta akaryakıt fiyatları, son aylarda pek çok faktörün etkisiyle sürekli artış gösterdi. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından 18 TL’den 27 TL’ye yükselen dolar kuru, altın fiyatları, OPEC+ ülkelerinin arz kısıtlaması kararları gibi nedenler, akaryakıt ürünlerine arka arkaya zamlar getirdi.

Benzin ve motorin fiyatları, 40 TL seviyesine kadar çıkarken, piyasalarda gözlenen düşüş nedeniyle indirimler yapıldı. Hem benzin hem de motorin fiyatlarında yapılan indirimler, araç sahiplerini sevindirdi. Ancak bu sevinç uzun sürmedi. Yaklaşık 20 gün önce başlayan İsrail-Filistin çatışmaları, brent petrol fiyatlarını da yükseltti. Brent petrol, 83 dolardan 90 dolara kadar çıktı. Bu artış, akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye başladı.

UŞAK 28 EKİM GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Edinilen bilgilere göre, brent petrol fiyatlarındaki artış Uşak’ta da akaryakıt fiyatlarına yansıdı. İşte şehirde hizmet veren 3 büyük akaryakıt istasyonunda güncel fiyatlar:

Petrol Ofisi: Benzin 35.96 TL/LT, Dizel 40.51 TL/LT, Otogaz 18.22 TL/LT

Türkiye Petrolleri: Benzin 35.88 TL/LT, Dizel 40.39 TL/LT, Otogaz 18.25 TL/LT

Opet: Benzin 35.92 TL/LT, Dizel 40.48 TL/LT, Otogaz 24.69 TL/LT

Akaryakıt fiyatlarını nasıl takip edeceğiniz merak ediyor olabilirsiniz. Akaryakıt fiyatlarını takip etmek için çeşitli yöntemler bulunuyor. Bunlardan bazıları şunlar: Akaryakıt dağıtım şirketlerinin web sitelerini veya mobil uygulamalarını kullanmak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) web sitesini veya mobil uygulamasını kullanmak. Akaryakıt fiyatlarını paylaşan web sitelerini veya mobil uygulamalarını kullanmak

KAYNAK: UŞAK HABER