ABD enflasyonu altını vurdu: Altın fiyatları ne olacak? İslam Memiş açıkladı

ABD enflasyonu altını vurdu: Altın fiyatları ne olacak? İslam Memiş açıkladı
GİRİŞ

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ABD enflasyon verisinin ardından düşen altın fiyatları ile alakalı çok önemli açıklamalar yaptı. Memiş, yaz aylarına işaret etti.

ABD’de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Mart ayında %3,1 arttı. Bu, piyasanın beklentisinin üzerinde bir rakamdı. Bu veri, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımına yaklaştığı yönünde yorumlandı. Bu nedenle, dolar değer kazanırken, altın fiyatları geriledi. Dolar endeksi 104 seviyesine yükseldi. Ons altın 1.990 dolardan 1.900 dolara kadar düştü. Gram altın ise 2.052 TL’den 2.040 TL’ye geriledi.

ABD’de açıklanan enflasyon verisi altın piyasalarını etkiledi. Ons ve gram altın fiyatlarında düşüş yaşandı. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının düşüşünü değerlendirdi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞ TRENDİNDE

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, altın fiyatlarındaki düşüşlerin kalıcı olmadığını belirtti. Memiş, altın fiyatlarının yıl içinde yükseliş trendinde olacağını söyledi.

Memiş, ons altın fiyatının 1.900-2.000 dolar arasında hareket edeceğini tahmin etti. Gram altın fiyatının ise 2 bin 040 – 2 bin 070 TL arasında dalgalanacağını öngördü.

Memiş, altın fiyatlarının yaz aylarında 2.500-2.700 TL seviyesine, yılın son çeyreğinde ise 3.000 TL seviyesine ulaşacağını iddia etti. Memiş, altın yatırımcılarına fırsat verdiğini, düşük fiyatlardan alım yapılması gerektiğini tavsiye etti.

GÜMÜŞ DE YÜKSELECEK

Memiş, gümüş piyasasını da değerlendirdi ve gümüş fiyatlarının da ABD enflasyonu nedeniyle düştüğünü söyledi. Memiş, gümüş fiyatlarının da yıl içinde yükseleceğini belirtti.

Uzman isim, ons gümüş fiyatının 22,56 dolardan 32 dolara, gram gümüş fiyatının ise 22-30 TL’den 32 TL’ye yükseleceğini öngördü. Memiş, gümüş alımının da karlı olacağını, özellikle fiziki gümüş talebinin arttığını söyledi.

KAYNAK: UŞAK HABER