Akbank Yazarkasa POS başvurusu nasıl yapılır?

Akbank Yazarkasa POS başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ

Akbank, Türkiye’de hizmet veren en köklü bankalardan bir tanesidir. Akbank, genel hatları ve geniş hizmet skalası ile işletmelerin de hedeflerine yönelik çözüm önerileri sunar.

İşletmelerin gündelik para alış verişlerini düzenlemeleri sağlamak amacıyla Akbank, yazarkasa POS hizmetini etkin hale getirmiştir. Yazarkasa POS nedir diye soracak olursanız, müşterilerin kredi kartı ya da banka kartı ile yapmış oldukları ödemeleri hızlı ve emniyetli bir biçimde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan elektronik ödeme sistemidir. Aynı zamanda bütün bu işlemleri de elektronik ortama kaydederek işletmelere büyük bir avantaj sağlar. Peki, Akbank yazarkasa pos başvurusu nasıl yapılır? gelin bu sorunun cevabını verelim.

Akbank Yazarkasa Pos Başvurusunda İzlenecek Adımlar

Akbank yazarkasa pos başvurusu son derece basit adımlarla gerçekleştirilir. Başvuru yapabilmek için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz;

En Yakın Akbank Şubesine Başvuru: Yazarkasa pos başvurusunu yapabilmek için sizlere en yakın olan Akbank şubesine müracaatta bulunabilirsiniz. Şubede, pos cihazı başvuru süreci, gereken evraklar, sistemi çalıştırma gibi pek çok konuda detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Gereken Evrakların Toplanması: Akbank yazarkasa pos başvurusu için gereken kimlik belgesi, vergi levhası, imza sirküsü gibi evrakları toparlamanız gerekir. Müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek işletmenizin çalışma alanına göre ilave evrak talep edilip edilmediğini de mutlaka öğrenmelisiniz.

Akbank Yazarkasa Pos Özelliği Taşıyan Cebe Pos Nedir?

Akbank, dijital dünyaya ayak uydurdu ve yazarkasa poslarını da dijitalleştirdi. Akbank cebe pos ile cep telefonları artık bir yazarkasa pos cihazı oldu. Yazarkasa pos cihazı kullanan bütün işletmeler, Akbank cebe pos uygulaması ile artık pos cihazı almadan, cep telefonlarından da ödeme yapabiliyor. Bu sistem ile beraber satış belgeleri de e-fatura ile müşterilere aktarılıyor. Aynı zamanda işletmeler daha düşük maliyetle, daha pratik şekilde POS gereksinimini karşılıyor.

Akbank cebe pos uygulaması, POS mükellefi bulunan bütün üye işletmelerde kullanılabiliyor. Mükelleflerin kullanımına sunmak adına da Cebe pos uygulamasına ürün tanımlama, listeleme, barkod okuma, sepet oluşturma, temassız, nakit, peşin ya da taksitli ödeme, raporları saklama ve e-fatura oluşturma özellikleri ekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER