Altın Eylül ve Ekim’de sert yükselebilir: İslam Memiş altında 2 bin TL’ye işaret etti!

Altın Eylül ve Ekim’de sert yükselebilir: İslam Memiş altında 2 bin TL’ye işaret etti!
GİRİŞ

Finans Uzmanı İslam Memiş’ten altın yatırımcısı için önemli analizler yapıldı. Eylül ve Ekim ayına işaret eden İslam Memiş, gram altının 2 bin TL olmasını bekliyor.

Altın Eylül ve Ekim’de sert yükselebilir: İslam Memiş altında 2 bin TL’ye işaret etti! - Altın piyasalarında rüzgarın kısa süre sonra tersine dönmesi bekleniyor. FED başta olmak üzere merkez bankaları kararları ve diğer küresel ekonomik etkenler altın fiyatlarında etkisini göstermeye devam ediyor. Öte yandan yurt içinde TCMB’nin rekor düzeyde faiz artırması ve dolar/TL’deki hareketlilik de etkili oluyor.

Altın piyasalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Ekonomist İslam Memiş ise kritik tarihi paylaştı. Eylül ve Ekim ayına işaret eden İslam Memiş , altındaki şu anki düşüşlerin alım fırsatı yaratabileceğini aktarıyor.

altin5.jpg

MAKAS ARALIĞI 50 – 60 TL SEVİYESİNE ÇIKTI!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), kısa süre önce faizleri piyasa beklentisinin üzerinde artırma kararı almıştı. Bu karar sonrasında piyasalarda da dalgalanmalar görüldü. Özellikle serbest piyasalarda makas aralığının 50 – 60 TL civarında olduğu ifade ediliyor.

Altın fiyatlarının geleceği hakkında konuşan İslam Memiş, ons altının yıl sonuna kadar 2.150 – 2.250 dolar seviyelerinde olmasını beklediğini söyledi. Kesintisiz bir yükseliş olmayacağını da ifade eden İslam Memiş, düşüşlere ve piyasada oluşan makas aralığına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

altin16.jpg

GRAM ALTIN 2 BİN LİRAYI GÖREBİLİR!

Döviz tarafından destek gelmesi halinde gram altının rahatlıkla 2.000 TL’nin üzerine çıkabileceği aktarıldı. Altın piyasalarında dalgalanmalara dikkat çeken İslam Memiş, kısa vadeli yatırımlarda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Uzun vadeli yatırımcıların ise nispeten daha az etkileneceğini ifade eden İslam Memiş, kazanç elde edilebileceğini aktarıyor. Altına yönelik gelecek dönem beklentilerini de açıklayan İslam Memiş Eylül ve Ekim aylarında dikkat çekti.

altin4.jpg

ALTINDA SERT YÜKSELİŞ BEKLENİYOR!

Ekonomist İslam Memiş, özellikle ons ve gram altın için kritik değerlendirmelerde bulundu. Yakın zamanda gram altının geleceği seviyelere işaret eden İslam Memiş, Eylül ve Ekim aylarında fiytaların 1.820 – 1.880 dolar arasında sert yükseliş olacağını aktardı. Bu tahmin olursa gram altında 2 bin TL seviyelerine gelebileceği aktarılıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER