Altın fiyatları için dev bankalardan yeni tahmin

Altın fiyatları için dev bankalardan yeni tahmin
GİRİŞ

Altın fiyatlarındaki artış yatırımcıları heyecanlandırıyor. Altın fiyatları ne olacak diye merak edenler için büyük bankalar tahminlerini paylaştı.

Sene sonu için ons altın fiyatı için 2400 dolarlık rekor beklentisi var. Dev bankalar tahminlerini bir bir açıkladı.

Commerzbank altın fiyatlarına dair sürpriz bir tahmin yaptı. Ama diğer bankalar altın için iyimser açıklamalarda bulundu.

ALTIN FİYATLARINI NELER ETKİLİYOR?

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararlarına bağlı olarak değişiyor. Fed’in faiz indirimi yapacağı zaman altın fiyatları yükseliyor. Çünkü faiz indirimi doları zayıflatıyor. Dolar zayıflayınca da altın fiyatları artıyor. Son 8 günde dolar endeksi düşüş gösterdi. Bu da altının ons fiyatının baskısını hafifletti. Ancak ons altın fiyatı 2039 dolarlık direnci aşamadı. Türkiye’de ise gram altın fiyatı rekor kırdı. Bu hafta gram altın fiyatı yüzde 1,91 artarak 2.027 lira oldu. Cumhuriyet altınının fiyatı da yüzde 1,92 yükselerek 13 bin 623 lira oldu.

BANKALAR ALTIN FİYATLARI İÇİN NE DİYOR?

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, büyük bankalar da tahminlerini açıkladı.

  • ANZ bank analistleri, merkez bankalarının altına talep göstereceğini belirtti. Bu yüzden altın fiyatlarının yıl sonuna kadar 2.200 dolara çıkacağını söyledi.
  • Citi Bank ise altın fiyatlarının 12-18 ay içinde 3.000 dolara ulaşabileceğini iddia etti. Citi Bank’ın emtia araştırmaları başkanı Aakash Doshi, altının 2024 yılının sonunda yeni bir rekor kırabileceğini ifade etti.
  • Bank of America da altın fiyatlarına dair en iyimser tahmini yapan banka oldu. Bank of America, altının bu yıl 2.400 dolara çıkabileceğini öngördü.
  • Commerzbank ise altın fiyatlarına dair beklenmedik bir tahminde bulundu. Commerzbank, altının ons fiyatı tahminlerini 2024 yıl sonu için 2150 dolardan 2100 dolara indirdiğini duyurdu.

KAYNAK: UŞAK HABER